25n
25N
25N

Xirivella reactiva la programació cultural després del confinament

Els patis dels col·legis públics acolliran durant juliol un duo de monòlegs humorístics, una actuació circense, un musical infantil i projeccions cinematogràfiques

Xirivella reactiva la programació cultural després del confinament
17/06/2020 -

Xirivella es retrobarà amb els actes culturals massius en un parell de setmanes. L’Ajuntament ha programat als patis dels col·legis públics un esdeveniment per a cada divendres del mes de juliol. S’han triat els centres docents per la seua amplitud i per la facilitat que ofereixen per a controlar l’afluència i l’aforament. “Cal aprendre a conviure amb el virus i recuperar gradualment els espais escènics”, afirma l’alcalde Michel Montaner. “Aquesta necessitat és particularment intensa a Xirivella, seu de la Mostra Internacional de Pallases i Pallassos i localitat acostumada a l’humor i la representació; però aquest retrobament amb nostra quotidianitat ha de ser compatible amb el respecte de les normes, respectant l’excepcional normalitat que ens tocarà viure durant un temps”, postil·la el primer edil.

L’aforament es limitarà a 200 persones en tots els actes, amb un màxim de 2 invitacions per sol·licitant que es podran obtenir en www.giglon.com a partir del dilluns, 22 de juny. L’Ajuntament emfatitza que només accediran al recinte les persones amb tiquet i demana que s’eviten aglomeracions innecessàries a la porta d’accés. Es dispensarà gel hidroalcohòlic en entrar, la màscara serà obligatòria dins del recinte, les cadires estaran separades entre si per un metre i mig de distància i el públic haurà de romandre assegut mentre dure l’espectacle.

El primer esdeveniment, que tindrà lloc el divendres 3 de juliol al pati del CEIP Ramón y Cajal, serà un monòleg a duo dels humoristes Eugeni Alemany i Miki Dkai. Li seguiran, en els successius divendres del mes i en diferents col·legis, la projecció del llargmetratge ‘Canta’, l’actuació circense ‘Save the Temazo’, el musical infantil ‘La rosa encantada’ i la projecció de ‘El millor estiu de la meua vida’. Xirivella, municipi íntimament lligat a l’humor, es retroba així amb el riure i amb les arts escèniques. “Després de l’impacte vital del confinament, les persones, indistintament de la nostra edat, necessitem riure i plorar alhora, sacsejar-nos les penes i sentir-nos lliures de nou”, reflexiona Roberto Romero, regidor de Cultura. “Recuperant l’activitat escènica, contribuïm a més a la reactivació del món cultural, singularment colpejat per la pandèmia”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =