25n
25N
25N

Xirivella intensifica el rastreig de persones potencialment aïllades per l'estat d'alarma

Xirivella intensifica el rastreig de persones potencialment aïllades per l'estat d'alarma
03/04/2020 -

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Xirivella (València) ha intensificat les labors de rastreig i localització de les persones en risc d’aïllament durant l’estat d’alarma pel coronavirus.

Davant l’emergència sanitària, Xirivella ha reforçat el servei 24 hores d’atenció telefònica i ha repartit milers de cartells per tota la població demanant la col·laboració ciutadana. El número al qual cal cridar és el telèfon matriu dels serveis socials municipals, el 96 383 02 79.

Es busquen fonamentalment majors, però també persones amb necessitats especials a les quals el confinament i la soledat els puga suposar desorientació, perill o dificultat, explica el consistori en un comunicat.

Quasi una vintena de voluntaris han repartit aquest divendres la cartelleria per tots els carrers de Xirivella. Aquest missatge va dirigit directament a les persones en risc d’aïllament, però també als seus veïns i coneguts.

Paral·lelament, Xirivella manté un operatiu de megafonia mòbil publicitant diàriament aquest mateix servei d’auxili a persones necessitades. També realitza anomenades a les persones majors de 70 anys de les quals té dades en els llistats d’activitats i llars de jubilats.

Se’ls pregunta únicament si es troben bé i si tenen les seues necessitats garantides, alhora que se’ls ofereix l’opció de comptar amb el suport dels serveis socials municipals.

“Tots els informes apunten al perill que suposa un confinament de llarga duració per a persones majors o amb necessitats especials que viuen soles i sense un suport familiar constant. Aqueix és un nínxol poblacional que han de cobrir els ajuntaments”, ha subratllat l’alcalde, Michel Montaner.

En aquest escenari, Xirivella ha reforçat amb personal d’altres departaments l’àrea de serveis socials, que treballa al màxim de la seua capacitat des de la declaració de l’estat d’alarma. El primer edil ha agraït als participants de l’operatiu d’assistència social, especialment als voluntaris per a ajudar als col·lectius més vulnerables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + quinze =