25n
25N
25N

Xirivella pregunta als seus escolars com millorar la seua localitat

Xirivella pregunta als seus escolars com millorar la seua localitat
17/10/2019 -

“Les xiquetes i xiquets tenen dret a ser escoltats en relació amb tots els assumptes que els concerneixen, i al fet que la seua opinió siga tinguda en compte en funció de la seua edat i maduresa”. (Art. 12 Convenció sobre els Drets del xiquet i xiqueta)

Sota aquesta premissa, que empara el dret de les xiquetes i xiquets a participar en aquells aspectes de la vida pública que els afecten i pertoquen, l’Ajuntament de Xirivella ha posat en marxa el projecte ‘Xirivella, amb X de xiquetes i xiquets’ per a impulsar la participació infantil en el municipi.

El programa s’estructura en tres fases calendaritzades. En aquesta primera fase, iniciada dilluns passat, es realitzarà una consulta amb les xiquetes i xiquets per a conéixer de primera mà quines són les seues principals inquietuds i necessitats. Es pretén establir, des de la seua particular visió, les bases d’un model consolidat de participació infantil en el municipi. Es vol crear un espai de trobada pròpia, on xiquetes i xiquets puguen sentir-se representats i on aprendre, des de la pràctica, aquells valors, habilitats i responsabilitats que promoguen una vida comunitària activa i implicada amb la realitat pública de Xirivella.

Procés consultiu

Són sessions participatives amb l’alumnat dels col·legis de Xirivella. Un recorregut pels drets fonamentals de la infància i els elements bàsics de la participació ciutadana per a descobrir, al costat de les xiquetes i xiquets, els temes prioritaris que més els preocupen i interessen, i identificar possibles propostes i iniciatives que es podrien posar en marxa en l’àmbit municipal per a millorar el seu benestar en l’entorn més pròxim.

Està cridat a participar l’alumnat de 5é i 6é de primària de tots els centres docents de Xirivella. Són tallers grupals on es fomenta el debat i es realitza una enquesta. Aquesta fase, iniciada dilluns, es perllongarà fins al 30 d’octubre.

Jornada d’aprenentatge-debat

La jornada ‘Treballem amb X de xiquetes i xiquets’ és un espai de trobada entre representants de l’equip tècnic municipal, comunitat educativa i agents socials de Xirivella per a presentar els resultats sorgits de la consulta infantil, aprendre sobre experiències desenvolupades en aquest àmbit en l’àmbit local, i reflexionar conjuntament sobre el possible model de participació infantil a Xirivella per a donar resposta a les necessitats plantejades.

Hi participa l’equip tècnic municipal, principalment personal adscrit a l’àrea de Benestar Social, membres del govern municipal, personal docent, AMPAs, moviments associatius i ciutadans interessats en la matèria. El termini d’inscripcions per a participar en aquesta jornada finalitza el 4 de novembre. El formulari d’inscripció està disponible al web i la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Xirivella.

Audiència Pública Infantil

El 20 de novembre és el Dia Mundial de la Infància, que cada any recorda la signatura de la Convenció sobre els Drets del Xiquet (1989). Amb motiu d’aquesta celebració, que enguany compleix 30 anys, s’ha convocat una Audiència Pública amb les xiquetes i xiquets de Xirivella.

A través d’aquest espai de participació la ciutadania infantil traslladarà a l’equip de govern del municipi les seues propostes, idees i conclusions, exposant l’agenda generada en el procés de consulta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =