Entre tots, una Xirivella més neta

La regidoria de Personal i Seguretat Ciutadana ha engegat un nou sistema per solucionar dos greus problemes del municipi

Guardar

Xirivella més neta
Xirivella més neta

L'Ajuntament de Xirivella ha iniciat un nou programa de productivitat dels agents policials per solucionar dos dels punts més problemàtics que sofreix el municipi valencià: l'abandonament incontrolat d'andròmines al carrer i la ingent quantitat d'excrements de gossos en la via pública.

Aquesta iniciativa té la intenció de formar a la ciutadania respecte al manteniment i la neteja del municipi, informant-la sobre la normativa vigent i quines conseqüències pot causar desobeir-la. El projecte busca informar almenys a vint ciutadans dins del còmput anual, alhora que incentivarà als agents de manera proporcional a les persones informades.

Com assenyala el regidor de Personal i Seguretat Ciutadana, Josep Manel Moret, "sancionar aquestes infraccions és molt difícil, ja que només es pot multar si l'agent està present al mateix moment que es cometen". Per això, la nova iniciativa vol que la ciutadania es faça responsable de cuidar el municipi: "una ciutat neta parla bé dels seus habitants, i a més, complir amb la neteja és la nostra obligació. Entre tots, farem de Xirivella un municipi més net i  acollidor". D'aquesta mateixa manera, la iniciativa pretén també recordar al veïnat que les sancions per abandonar excrements poder comportar multes de fins a 300€ i que està prohibit utilitzar sofre a les façanes per espantar els gossos, ja que, a més de ser un mètode ineficaç, resulta perillós.

Pel que fa a l'abandonament d'andròmines i estris al carrer, l'Ajuntament vol posar l'accent que aquests només poder ser deixats al costat dels contenidors els dimarts a la nit, i que per a això han de ser objectes poc voluminosos i que no representen cap perill (que no siguen objectes punxants, tallants ni tòxics). També es vol recordar que existeix un ecoparc situat al polígon industrial que obri tots els dies laborals de 8 a 21 i els caps de setmana, de 9 a 14; i d'un ecoparc mòbil que funciona tres dies per setmana i que facilita la recollida de residus tòxics i d'andròmines de major grandària.

Destacats