Xirivella es mostra unànime contra el "masclisme assassine"

El ple municipal reforça sense fissures el seu compromís contra la violència de gènere

Guardar

pleno xirivella
pleno xirivella

Els casos de violència de gènere registrats a data de 31 d'octubre d'enguany ascendeixen a 570.387, segons el Ministeri de l'Interior. Durant l'any 2018, 48 dones van ser víctimes del masclisme a Espanya. Enguany, les xifres han augmentat a 52 dones que han sigut assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles, dues a la nostra província. Al nostre país, cada quatre hores es denuncia una agressió sexual i a l'any es cometen 1.460 delictes per violació. Les dades són desoladores.

La violència contra les dones està en l'arrel de la nostra societat, fruit d'una desigualtat que situa a les dones en segon pla, els resta oportunitats, autoritat i credibilitat. En aquest sentit, per a l'Ajuntament de Xirivella, la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i la lluita contra la violència de gènere és un dels pilars fonamentals de la seua acció política. I així ho va demostrar anit el ple de la corporació, que va aprovar per unanimitat de tots els grups (PSPV-PSOE, Podem, Partit Popular, Compromís i Ciutadans) una moció dirigida a reforçar el seu compromís en la lluita per l'eliminació de la violència contra les dones, amb motiu del 25N.

Fer front a la violència contra les dones és una lluita constant de l'Organització de les Nacions Unides, que insta als governs, institucions i organitzacions al fet que, el 25 de novembre, realitzen activitats dirigides a sensibilitzar a l'opinió pública sobre aquest problema social de primera magnitud.

Assumint aquesta responsabilitat, l'Ajuntament ha acordat continuar implementant polítiques públiques d'igualtat, i impulsant estratègies de sensibilització, detecció, acompanyament, recuperació i protecció de les víctimes i de les seues filles i fills. D'aquesta forma, Xirivella reafirma el seu compromís en la lluita per a l'eliminació de totes les violències contra les dones, reforçant així el treball de les corporacions locals contra aquesta xacra, a través de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la província de València.

Per això, Xirivella facilitarà mitjançant els mitjans públics dels quals disposa, tota mena de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de la violència de gènere. Així mateix, el consistori interpel·larà al Govern de l'Estat perquè desenvolupe la legislació necessària per a incloure totes les violències contra les dones. A pesar que s'ha realitzat un progrés amb la igualtat formal, encara són necessaris nous instruments jurídics per a aconseguir una igualtat real.

Hi ha un llarg camí per recórrer, tal com van assenyalar els representants de tots els grups polítics durant les seues intervencions. En aquest sentit, l'alcalde, Michel Montaner, va destacar el consens com un “fet simbòlic de gran rellevància”, al mateix temps que va agrair la unanimitat de tots els grups en aquest assumpte de màxima prioritat. Des de Podem, Karin Jansen, va recordar a les moltes dones que pateixen en silenci aquesta violència.

“Li ho devem a elles”, va afirmar. Per part seua, la regidora d'Igualtat del consistori, Paqui Martínez (PSPV-PSOE) va ressaltar la importància que tots els ajuntaments donen suport polítiques a favor de les dones. “Volem que sàpien que no estan soles, estem amb elles”, van ser les paraules de suport que va transmetre l'edil del Partit Popular, Guillermo Garrido. Enrique Lozoya, de Ciutadans, va intervenir en aquesta mateixa línia: “El nostre suport a les víctimes de la violència de gènere és absolut i incondicional. Ni una més, les volem vives". Mentrestant, el portaveu de Compromís, Ricard Barberà, va posar l'èmfasi en el treball que queda per fer. “Hem de continuar avançant cap a la igualtat efectiva i l'eliminació del model patriarcal de societat”, va sentenciar.

Destacats