25n
25N
25N

Xirivella invertirà més d'un milió d'euros a millora d'infraestructures i dotacions

El Ple Municipal aprova la distribució de les partides generades pel romanent de tresoreria

Xirivella invertirà més d'un milió d'euros a millora d'infraestructures i dotacions
16/10/2019 -

El Ple de l’Ajuntament de Xirivella, convocat aquest dimarts de manera extraordinària, ha aprovat la distribució dels 1.069.000 euros que es destinaran a Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i que han d’estar autoritzades com a despesa abans del 31 de desembre. Les IFS són la conseqüència directa del romanent de tresoreria de 2,3 milions d’euros aflorat al tancament del tercer trimestre de l’any. La resta del romanent disponible es destinarà al pagament del deute arrossegat des de l’inici de la crisi.

“Per al meu govern era molt important tancar aquest primer exercici de la legislatura amb un romanent sòlid que ens permetera amortitzar deute però també escometre inversions útils per a la ciutadania”, assegura l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner. L’edil socialista valora també la dràstica reducció del termini mitjà de pagament a proveïdors, que en el tercer trimestre s’ha situat en vuit dies, molt per davall de la mitjana autonòmica. “No m’agraden els discursos gratuïts, a Xirivella treballem amb humilitat per aconseguir unes finances sòlides que ens permeten millorar les infraestructures i instal·lacions municipals a curt, mitjà i llarg termini”, conclou Montaner.

La inversió més gran, 230.000 euros, es destinarà al capítol de vies públiques, amb intervencions en accessibilitat, pacificació del trànsit i pavimentació al nucli urbà. L’impuls de la societat de la informació i gestió del coneixement rebrà una partida de 131.500 euros. Per a la millora de parcs i jardins s’han consignat 133.000 euros. S’invertiran 132.000 euros en equipament i obres en centres escolars i altres 114.000 en instal·lacions esportives. 84.000 euros es destinaran a la compra de vehicles elèctrics, punts de recàrrega i mobiliari de la Brigada d’Obres. Al capítol d’energia i enllumenat públic li corresponen 85.500 euros. Per a habitatge social se n’assignen 60.000. Per a equipaments culturals i museus es destinen 46.000 euros i a gestió del patrimoni, 40.000.

Karin Jansen, portaveu de Podem i regidora de Mobilitat i Medi Ambient, destaca que “la bona gestió i el control de la despesa de l’anterior govern i de l’actual” és la causa d’un romanent que “atendrà les necessitats més urgents de Xirivella més enllà de pagar als bancs”. En opinió de Jansen, les IFS “permeten avançar en l’aplicació del PMUS (accessibilitat i mobilitat sostenible) alhora que adoptem mesures concretes recollides en el Pacte d’Alcaldies i en la Declaració d’Emergència Climàtica.”

La modificació de crèdits finançats amb romanent de tresoreria s’ha aprovat amb els vots a favor dels dos partits de govern (PSPV-PSOE i Podem) i de Compromís, “tot i no compartir al 100% els criteris de distribució i trobar a faltar més inversió en habitatge social i seguretat laboral”, segons ha destacat el portaveu de la formació valencianista, Ricard Barberà. El Partit Popular ha optat per l’abstenció al·legant que el govern municipal “ha decidit la distribució de partides sense previsió ni participació ciutadana”, en paraules del portaveu Guillermo Garrido. L’únic vot en contra ha estat el de Ciutadans. En opinió del seu portaveu, Enrique Lozoya, “la prioritat de Xirivella en aquests moments és la millora de voreres i parcs”. La portaveu socialista, Águeda Ferrandis, ha recordat que “les IFS estan condicionades per criteris tècnics i legals” i ha afegit que “totes les inversions realitzades són necessàries i benvingudes a Xirivella”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + un =