25n
25N
25N

Xirivella instal·la 30 aparcabicis a proposta de públic usuari i comerciants

Les ubicacions han sigut triades després d’un procés de participació ciutadana, parcel·lat en diferents consultes a comerciants i públic usuari

Xirivella instal·la 30 aparcabicis a proposta de públic usuari i comerciants
23/03/2021 -

L’Ajuntament de Xirivella ha completat la instal·lació de 30 aparcabicis distribuïts estratègicament per tot el municipi. Les ubicacions han sigut triades després d’un procés de participació ciutadana, parcel·lat en diferents consultes a comerciants i públic usuari, en el qual s’han identificat els punts de major demanda.

El principal marc participatiu ha sigut el PMUS (Pla de Desenvolupament Urbà Sostenible), que ja recollia alguna mesures per a promoure l’ús de la bicicleta. Aquest mitjà de transport acapara el 5% de la mobilitat dins del municipi i un 8% de la mobilitat exterior, percentatges molt positius per a la mobilitat sostenible i la reducció de la contaminació a Xirivella.

Per a la ubicació dels 30 aparcabicis s’han tingut en compte també les reivindicacions de joves i escolars en diferents fòrums, com la Setmana Europea de la Mobilitat o el programa ‘El teu què vols?’, organitzat pel Centre Jove. El següent pas en aquest ambiciós projecte de participació vinculat a la mobilitat sostenible serà la instal·lació de nous aparcabicis en els centres escolars.

Finalment, s’ha impulsat una consulta dirigida a comerços i ciutadania en general durant l’últim semestre de 2020, després de la qual es van assenyalar les ubicacions definitives amb alguns xicotets ajustos per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament.

Cada aparcabicis consta de tres arcs en forma d’O invertida, el model més senzill i pràctic que permet lligar el quadre de la bicicleta i els patinets. I estan reforçats per un senyal vertical i pintura de superfície per a una major visibilitat.

“Encara que el percentatge d’ús de la bicicleta a Xirivella és molt significatiu, hem de fer el possible perquè continue pujant, i això implica facilitar el seu aparcament en els trajectes interns quan comprarem o a visitar a familiars i amics”, assenyala Karin Jansen, regidora de Mobilitat.

¿CUÁLES SERÁN LAS UBICACIONES DE LOS APARCABICIS INSTALADOS?

1. Ajuntament
2. Casa de Cultura
3. Casa de la Dona
4. Centre Cívic Ernest Lluch
5. Estació RENFE Alqueries
6. Mercat Municipal
7. EPA Enric Valor
8. IES Ramon Muntaner
9. IES Gonzalo Anaya
10. Centre de Salud
11. Polígon Industrial (C/ Llauradors, 24)
12. Polígon Industrial (Tanatorio)
13. Avda. Constitució, 14
14. C/ Art Major de la Seda, 4
15. Poliesportiu Barri de la Llum
16. Parque del Ché
17. Plaça Petanca (junto a Mercadona)
18. C/ València, 24
19. Avda. Camí Nou – Plaza España
20. Camí Nou, 169
21. Polígon  Industrial (junto a crematorio de animales)
22. Plaça País Valencià
23. Policia Local
24. Barri de la Llum (Tinença d’alcaldia)
25. Centre Jove
26. Piscina coberta
27. Biblioteca Central
28. Plaça Gerardo Garcés
29. Plaça Sant Enric
30. Plaça Alqueria Nova

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + vint =