25n
25N
25N

Xirivella insta al Govern d'Espanya a eliminar el sostre de despesa per a guanyar recursos enfront de la COVID19

Xirivella insta al Govern d'Espanya a eliminar el sostre de despesa per a guanyar recursos enfront de la COVID19
01/05/2020 -

El Ple municipal de Xirivella ha aprovat una moció subscrita per Podem, PSOE i Compromís en la qual s’insta al Govern d’Espanya a “suspendre els efectes coercitius de les regles fiscals”, vigents des de l’any 2012, perquè els ajuntaments disposen d’eines més potents contra la crisi COVID19.

L’aplicació de la regla de despesa, derivada de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, obliga les corporacions locals a mantindre importants superàvits fiscals per a complir amb els requisits d’austeritat i sostenibilitat financera. La moció aprovada insta a utilitzar aqueixos recursos a l’atenció social i la reactivació de l’economia local.

“La crisi sanitària que estem vivint exigeix una resposta enorme de totes les administracions públiques i els ajuntaments no podem estar lligats per les normes d’austeritat”, destaca Karin Jansen, portaveu de Podem Xirivella. “És important continuar denunciant la situació específica d’infrafinançament que patim els valencians i valencianes i que afecta els nostres ajuntaments”, ha destacat el portaveu de Compromís per Xirivella, Ricard Barberà. “S’ha aconseguit flexibilitzar ja el 20% dels romanents municipals per a destinar-los a l’atenció social i amb aquesta moció es pretenen incrementar els recursos disponibles”, destaca sobre aquest tema l’alcalde socialista, Michel Montaner.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 12 =

museo prehistoria