25n
25N
25N

Xirivella estudiarà cas per cas les ampliacions de les terrasses després de suprimir taxes en 2020

Xirivella estudiarà cas per cas les ampliacions de les terrasses després de suprimir taxes en 2020
08/05/2020 -

Les terrasses en via pública dels bars, restaurants, cafeteries i gelateries de Xirivella podran incrementar la superfície ocupada per a compensar les limitacions d’aforament que imposa la Fase 1 de la desescalada. L’Ajuntament estudiarà les peticions cas per cas i les autoritzarà si no hi ha un informe en contra de la Policia Local o de l’Àrea d’Urbanisme. L’ampliació serà totalment gratuïta, ja que el Ple municipal va aprovar recentment l’exempció de les taxes per ocupació de via pública a partir de la implantació de l’estat d’alarma.

La Fase 1 del Pla de Transició cap a la Nova Normalitat, en el qual el Govern d’Espanya regula les activitats en els diferents estadis de la desescalada, permet la reobertura de terrasses amb un aforament màxim del 50% i respectant la distància de seguretat entre taules. Ampliant, sempre que siga possible, la superfície assignada a cada terrassa, els establiments podran donar servei a un major nombre de clients, compensant així les limitacions d’aforament per metre quadrat i l’obligació de mantenir tancats els menjadors interiors i les barres.

Com a norma general, l’Ajuntament de Xirivella permetrà la instal·lació en via pública del 50% de les taules i cadires autoritzades durant el període de màxima ocupació l’any 2019, o en el 2020 si en aquest any l’autorització hagués estat superior. És a dir, si enguany o el passat se li van autoritzar un local 10 taules, durant la Fase 1 de la desescalada podrà instal·lar 5 taules. Si l’autorització presa com a referència és imparella, s’arrodonirà la meitat cap amunt: per exemple, si hi havia 7 taules, es podran muntar 4.

A partir d’aquí, cada propietari podrà decidir si sol·licita o no l’ampliació. S’haurà de presentar un escrit en el registre d’entrada de l’Ajuntament i esperar que la Policia Local i Urbanisme informen favorablement. Les autoritzacions, que tindran una tramitació el més ràpid possible, estaran condicionades al fet que no s’obstruïsca la circulació, no es limiten els accessos privats, o no s’impedisca el trànsit segur de vianants. Per a afavorir la volta de l’hostaleria, l’Ajuntament ha demanat en el seu web i perfils socials que els conductors retiren els vehicles de les zones habilitades i identificades com a terrasses.

“La possibilitat d’ampliar les terrasses, juntament amb l’exempció de taxes per a tot el que queda d’any, facilita el retorn de l’hostaleria, un dels sectors més castigats durant l’estat d’alarma”, comenta Vicent Sandoval, regidor de Seguretat Ciutadana. “Cal recordar a més que els bars i restaurants tornen a l’activitat en unes condicions duríssimes: limitacions d’aforament, inèdites exigències d’higiene i, sobretot, molta incertesa i prudència entre la seua clientela potencial”, conclou Sandoval.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =