caixa popular

Actes i protestes en el Dia Internacional de la Dona a Xirivella

Centenars de persones van acudir a la marxa feminista per a reivindicar la igualtat entre dones i homes

Actes i protestes en el Dia Internacional de la Dona a Xirivella
09/03/2018 -

El Dia Internacional de les Dones va començar el dimecres 7 de març a Xirivella amb una manifestació feminista en la qual centenars de persones van recórrer els carrers per a reivindicar la igualtat entre dones i homes. Portaven pancartes amb lemes com “Prou de justícia patriacal” i protestaven contra la discriminació laboral de les dones, la bretxa salarial i la violència masclista. Tot a ritme de batucada per a amenitzar la marxa per les dones amb el lema “Si les dones parem, parem el món”.

A més, es va realitzar una concentració a la plaça de l’Ajuntament on la regidora d’Igualtat, Isabel García, va llegir un manifest aprovat per unanimitat per tots els partits de la Corporació Municipal al ple de l’Ajuntament. “Recolzem que el nostre país compte amb una llei d’igualtat laboral que contribuïsca a eradicar les diferents situacions de discriminació que tenen les dones en l’accés a l’ocupació, la promoció i l’eliminació de la bretxa salarial”, va expressar la regidora.

I ja va arribar el gran dia de les dones. El 8 de març de 2018 es recordarà com una data històrica pel seguiment tant de la vaga com de la manifestació feminista. De matí, l’alumnat de 5é i 6é de Primària dels col·legis, i també dels instituts, va fer acte de presència a la plaça de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Van deixar missatges escrits de suport a les dones en un “photocall feminista” creat per a l’ocasió, van llegir poemes i van gaudir amb l’actuació del grup Mantequilla Voladora.

A les dotze del migdia, les dones que treballen a l’Ajuntament van fer una parada de dues hores en senyal de protesta i es van sumar a la vaga pel dia de les dones. En eixe mateix moment, a la plaça de l’Ajuntament es va fer una concentració en què es va llegir un manifest a favor de les dones i en contra de qualsevol tipus d’agressió contra elles.

De vesprada, totes les dones i homes que van voler van anar a la multitudinària manifestació de València. “Després de l’èxit de les convocatòries del 8 de març, ara el repte per a les institucions i per a la societat en general és traduir-les en fets”, ha declarat l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà.

Després de la jornada d’ahir, les activitats amb motiu del 8 de Març continuen a Xirivella durant tot el mes. Així, el divendres 9 a les 19.30 hores es projectarà la pel·lícula “La librería”, d’Isabel Coixet, al Teatre Auditori Municipal. El diumenge 11 a les 19.30 hores actuarà Antonia San Juan al Teatre Auditori amb el seu espectacle “Mi lucha” que dirigix la coneguda actriu. El dijous 15, a les 18 hores, la Casa de la Dona acull la “Festa lila” de les alumnes dels cursos de ball en clau de gènere, organitzada pel Col·lectiu Feminista Victòria Sau. El dimecres 21, a les 18 hores, tindrà lloc un cinefòrum a la Casa de la Dona organitzat per l’Associació Espai Violeta de Xirivella. Per últim, el divendres 23 a les 22 hores, el Teatre del CIM acollirà un concert de la banda dedicat a les dones.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 4 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC