25n
25N
25N

Xirivella cobreix l'alimentació del 75 % del seu alumnat amb beques de menjador

El municipi posa en marxa mesures socials i econòmiques per a fer front a la crisi del coronavirus

Ajuntament de Xirivella

Xirivella cobreix l'alimentació del 75 % del seu alumnat amb beques de menjador

L’Ajuntament de Xirivella ha cobert els vals de les beques de menjador escolar d’aproximadament el 75 % de l’alumnat del municipi per a fer front a la situació de crisi ocasionada per la pandèmia del coronavirus. Aquesta és una de les múltiples mesures que ha impulsat el Consistori a escala municipal per a ajudar a la població i garantir els serveis bàsics.

En relació amb l’alimentació, l’Ajuntament ha invertit 200 euros en menjar que donarà a Creu Roja per al repartiment entre les persones més necessitades. A més, totes les línies d’atenció a famílies en risc de vulnerabilitat extrema que ja existien segueixen en funcionament. Atés que els serveis socials s’han mantingut en l’àmbit estatal com a servei essencial, a Xirivella segueixen en ple funcionament; tots els programes d’assistència domiciliària s’han reforçat, i s’han implementat també tasques d’atenció telefònica. Segons fonts del Consistori, més d’una dotzena de funcionaris d’altres àrees —personal de Joventut, de Participació, conserges de col·legis, etc.—, que s’han vist afectats pel confinament, s’han oferit voluntaris per a passar a formar part dels serveis socials.

Tal com s’exposa des de l’Ajuntament de Xirivella, en el municipi es detecta el risc d’aïllament d’alguns sectors de la població, com persones majors que no tenen un suport familiar constant, viuen soles o tenen alguna necessitat social. Amb aquest enfocament, s’ha habilitat un telèfon 24 hores atés per unes setze persones que s’encarreguen de respondre amb rapidesa de dilluns a diumenge. Segons expliquen fonts municipals, s’informa insistentment el conjunt de la població d’aquesta mena de serveis tant mitjançant el repartiment de cartelleria com a través de les xarxes socials. No obstant això, es demana a la ciutadania que col·labore en el rastreig i la localització de persones que puguen trobar-se en aqueixa situació de vulnerabilitat i no tinguen accés a les xarxes o al contacte telefònic.

Ajuntament de Xirivella

El Consistori ha posat en marxa també un gabinet d’assistència psicopedagògica vinculat a l’activitat educativa i docent. De dilluns a diumenge, de 08.00 a 20.00 hores, hi ha un telèfon a la disposició de la població perquè qui vulga puga cridar i plantejar les seues necessitats. Des de l’Ajuntament, s’insisteix en la importància de fer un ús responsable d’aquest servei, destinat a prestar ajuda en casos específics com quadres d’ansietat o desorientació.

En matèria econòmica, el Consistori de Xirivella ha ajornat el període de pagament voluntari de diversos impostos i taxes municipals; concretament, l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), la Taxa de Recollida de Fems i l’Impost sobre Béns Immobles (IBI). S’ha prolongat el període voluntari de pagament dos mesos, fins a l’1 de juliol. A més, respecte als abonaments mensuals o trimestrals relacionats amb activitats municipals, l’Ajuntament garanteix que es retornarà la part no gaudida o que no se sol·licitarà el pagament de la part que no es vaja a gaudir si encara no ha sigut cobrada. El mateix succeirà amb el pagament de terrasses durant el període en el qual no puga satisfer-se el seu ús.

Per a facilitar els tràmits, des de la perspectiva administrativa, el Consistori ha habilitat mecanismes perquè la gent que necessite realitzar certs tràmits telemàticament puga dur-los a terme sense necessitat de disposar de certificats electrònics de difícil accés. En aquest sentit, s’han creat interfícies úniques perquè, mitjançant documents únics, les persones puguen accedir a la informació àgilment. L’Agència de Desenvolupament Local ha generat una guia interactiva que s’actualitza constantment i que posa a la disposició de tota la ciutadania informació de referència per a aturats, treballadors, empreses i autònoms.

Guia Orientativa per a Famílies. Ajuntament de Xirivella

Igualment, els serveis municipals que continuen prestant els seus serveis telemàticament, com el Centre Jove, la Biblioteca, Participació o Esports, estan centralitzats en un document interactiu perquè la gent puga accedir a les activitats i els enllaços que comparteixen durant la quarantena.

En termes generals, l’Ajuntament de Xirivella s’implica en el compliment de les restriccions imposades arran de l’estat d’alarma i informa els seus habitants de les accions socials i de les mesures de seguretat mitjançant la megafonia. A més, manté en funcionament serveis municipals fonamentals, com la Casa de la Dona, que continua activa en la seua atenció a víctimes de violència de gènere.

Atenció a víctimes de violència de gènere. Ajuntament de Xirivella

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 19 =