caixa popular

Xirivella tanca els comptes de 2017 amb un romanent de tresoreria positiu de prop d'un milió d'euros

El nivell d’endeutament baixa al 74% dels ingressos corrents

Xirivella tanca els comptes de 2017 amb un romanent de tresoreria positiu de prop d'un milió d'euros
13/04/2018 -

L’Ajuntament de Xirivella ha presentat les dades econòmiques de la seua gestió en 2017 que deixa un romanent de tresoreria positiu de 972.679,53 euros. Esta quantitat s’ha de destinar obligatòriament a pagar deute bancari d’acord amb la Llei de sostenibilitat i racionalització de l’administració local, coneguda com «llei Montoro».
Segons s’arreplega en la liquidació del pressupost general del 2017, el volum de deute se situa en el 74% dels ingressos corrents, molt per davall del límit del 110% que marca la llei.

Els comptes de l’Ajuntament complixen també, segons l’informe de la Intervenció Municipal, amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i la regla de gasto, i situa la capacitat de finançament al tancament de l’exercici en 3.114.948 euros.

També s’ha publicat el període mitjà de pagament, que se situa en 58 dies, encadenant quatre trimestres consecutius de baixades.

L’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, s’ha mostrat satisfet amb els resultats pressupostaris, però reclama una modificació «real de la llei Montoro». «Necessitem que l’esforç que fem les administracions locals en la gestió econòmica es puga repercutir en el benestar de la ciutadania i no en avançar el pagament als bancs. El govern que presidisc té el compromís de continuar treballant amb responsabilitat en la millora dels resultats econòmics».

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda, Rubén Langa, explica que «estos resultats posen de manifest que és possible gestionar des del rigor i amb la mirada posada en les persones. És cert que encara hi ha molt de treball per fer i coses a millorar, però trobar-se hui en el 74% del nivell d’endeutament demostra que s’està treballant de manera adequada».

La liquidació del pressupost general del 2017 juntament amb els comptes per al 2018 s’explicaran a la ciutadania en una reunió oberta a finals d’este mes d’abril.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris