25n
25N
25N

Xirivella dona suport a la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí

Xirivella dona suport a la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí
28/05/2021 -

L’Ajuntament de Xirivella ha mostrat el seu suport al poble sahrauí en el ple municipal celebrat aquest dijous. Amb l’acord unànime de tots els grups de la corporació, es va llegir una declaració institucional “per a reivindicar i donar visibilitat a la lluita del Poble Sahrauí i, d’aquesta manera, conscienciar a la ciutadania, de la situació d’emergència que viu aquesta població formant part de la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí que partirà estructurada en columnes, a la fi de maig, des de diversos punts de l’Estat per a confluir a Madrid el dia 18 de juny de 2021”.

Durant el mes vinent de juny la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí recorrerà diferents municipis de l’estat espanyol. Xirivella s’unirà amb dos actes: el dia 4 de juny se celebrarà la passada del curt ‘Solo són peixos’ en el Centre Jove i el dia 6 de juny hi haurà un lloc informatiu.

Suport a les societats musicals valencianes i al CIM

També es va llegir en el ple una altra declaració institucional en suport a les societats musicals valencianes i especialment al Cercle Instructiu Musical de Xirivella, arran del text aparegut el passat 6 de maig en el BOE, en el qual exposava que l’origen de les bandes musicals valencianes es devia a un moviment mimètic al de les agrupacions catalanes.

Xirivella va posar en valor l’arrelament d’aquestes societats en la nostra cultura i “la tasca que fan les societats musicals i molt en particular el nostre Cercle Instructiu Musical, i lluny d’entrar en debats i contra mocions, demanem, com a ajuntament, que es rectifique eixa frase del Reial decret llei 229/2021 de 30 de març, en l’article 2. I que eixa rectificació siga conforme ho demana la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =