25n
25N
25N

Xirivella, "molt trista" per l'ajornament de les Falles però disposada a seguir les directrius sanitàries

L’Ajuntament de la localitat ha aclarit que seguirà les recomanacions de la Conselleria de Sanitat i del Ministeri, i aquesta vesprada es reunirà amb les comissions per a valorar la situació conjuntament

Xirivella, "molt trista" per l'ajornament de les Falles però disposada a seguir les directrius sanitàries
11/03/2020 -

Xirivella no acaba d’assimilar la cancel·lació definitiva de les seues Falles. Encara a l’espera que la Generalitat estipule una nova data, des de l’Ajuntament traslladen l'”enorme tristesa” en la qual està sumit el món festiu. Així i tot, les autoritats locals no han dubtat a l’hora d’afirmar que “se seguiran rigorosament les directrius imposades des de la Conselleria i el Ministeri de Sanitat”.

Quant a l’impacte immediat de l’ajornament, la regidora d’Urbanisme i primera Tinenta d’Alcalde, Águeda Ferrandis, ha aclarit que les comissions encara no havien tret els ninots al carrer. De fet, algunes d’elles ni tan sols estaven muntant encara les seues carpes. De moment, les conseqüències són més aviat emocionals que materials: “Tots lamentem el que ha succeït, però la salut és el primer i cal complir amb el que se’ns diga”, remarcava Ferrandis.

Sobre l’impacte purament econòmic, les primeres afectades han sigut les floristeries de Xirivella, ja que eren les principals expenedores de flors per a tots els actes festius que tenen lloc al llarg de les Falles. De la mateixa manera, és probable que les empreses d’espectacles locals també hagen d’adaptar-se als ajornaments de festes i shows.

Així i tot, l’Ajuntament no ha volgut avançar-se als esdeveniments, i aquesta mateixa vesprada es reunirà amb les comissions falleres per a conéixer veritablement l’abast de la suspensió de les Falles. “Fins que no parlem amb els fallers, no sabem a quines empreses havien contractat per a celebrar les seues festes. Pot ser que foren de Xirivella o pot ser que no. Per això, no podem donar dades econòmiques per al municipi fins que no sapiem exactament qui eren els proveïdors” concloïa la primera Tinenta d’Alcalde.

De la mateixa manera, també destacava que les conseqüències econòmiques per a un municipi com Xirivella són, presumiblement, molt menys traumàtiques que per a la ciutat de València. No obstant això, fins que no hi haja reunió amb els fallers, l’Ajuntament prefereix no precipitar-se amb les valoracions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =