25n
25N
25N

Xina s'inspira en el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València per a formar als seus joves

El govern de Taizhou i l’Àrea de Projectes Europeus formalitzen el conveni de col•laboració perquè els becaris valencians puguen realitzar pràctiques en Àsia a partir de 2017

Xina s'inspira en el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València per a formar als seus joves
13/11/2016 -

La delegació del govern de Taizhou, que fa uns dies va visitar la Diputació de València, ha formalitzat el seu interès a portar el programa de Gestió i Retenció del Talent a Xina. El diputat de Projectes Europeus i responsable de la iniciativa, Bartolomé Nofuentes, ha informat de la celebració d’una nova trobada el pròxim mes d’abril en Taizhou per a concretar el conveni de col·laboració amb la regió asiàtica i ha anunciat que els joves postgraduats valencians del pròxim programa “ja podran fer pràctiques a Xina”.

Les converses entre les administracions xinesa i valenciana van en les dues direccions, amb la finalitat de que joves valencians facen pràctiques en Taizhou i joves xinesos vinguen a València a formar-se. Per a açò, els asiàtics treballen en la implantació d’un programa similar al de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació.

Taizhou és una ciutat-prefectura, similar a una comarca en l’estructura polític-administrativa espanyola, de sis milions d’habitants i que es troba en plena expansió econòmica, amb un elevat creixement industrial. A més, presenta alts nivells d’igualtat, segons ha destacat Nofuentes, qui ha descrit la regió com “un brou de cultiu perfecte per als postgraduats valencians per les importants polítiques en l’àmbit industrial, ecològic i turístic que s’estan duent a terme”.

En concret, els llocs triats on els joves podrien completar la seua formació són les sis universitats de la regió i alguns dels instituts tecnològics d’avantguarda que acullen. En aquest sentit, Bartolomé Nofuentes ha remarcat la importància de “internacionalitzar el coneixement, en portar el programa de la Dipu T’Eurobeca més enllà de les fronteres europees”. La Corporació provincial també pretén incloure destinacions d’altres parts del món en l’oferta de la pròxima convocatòria de 2017, com és el cas de la ciutat nord-americana de Boston.

 

Interès pel model del Institut ITENE

Els representants asiàtics també van mostrar el seu interès per conèixer els estudis valencians sobre el comportament dels embalatges, els tipus d’envasos davant canvis de temperatura i com els continguts es veuen afectats en cas d’accident. Per açò, durant el seu pas per la Comunitat, la delegació del govern de Taizhou va visitar l’Institut Tecnològic d’Embalatge, Transport i Logística (ITENE) amb la intenció d’exportar el model valencià per a implantar un parc tecnològic similar en la regió.

Cal destacar que la ciutat de Taizhou ja mantenia relacions amb la Diputació de València i amb el municipi de Montserrat gràcies a un projecte europeu en el qual han col·laborat. Amb aquest nou pas, Bartolomé Nofuentes ha anunciat la pretensió d’ampliar les relacions entre ambdues institucions, que no solament girarà entorn del programa de Gestió del Talent sinó que podria incidir en aspectes com el turisme i la indústria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − onze =