25n
25N
25N

Ximo Puig reivindica un 'marc europeu més fort' per a lluitar contra la pandèmia en una trobada telemàtica amb 27 valencians i valencianes residents en vint països europeus

Recorda que a l’abril va enviar una carta els presidents i presidentes de les 329 regions europees perquè “és necessari fer una Europa més forta des de baix, des de les ciutats i regions”

Ximo Puig reivindica un 'marc europeu més fort' per a lluitar contra la pandèmia en una trobada telemàtica amb 27 valencians i valencianes residents en vint països europeus
09/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat aquest dissabte la necessitat d'”un marc europeu més fort” per a la presa de decisions davant les conseqüències de la pandèmia de coronavirus.

“Necessitem més Europa”, ha assegurat Puig, qui ha instat que “moltes de les decisions que es prenen ara en cada país”, siguen adoptades “per un govern europeu” que propicie, a través d’un protocol comú, que el continent “s’òbriga com més de pressa millor amb seguretat”.

Així s’ha manifestat el cap del Consell en la seua intervenció després de la trobada telemàtica que, amb motiu de la celebració del Dia d’Europa, ha mantingut amb 27 valencians i valencianes residents en vint països de la Unió Europea. En concret, han connectat amb el president residents de Malta, Suècia, Luxemburg, Gran Bretanya, Àustria, Dinamarca, Països Baixos, França, Alemanya, Portugal, República Txeca, Bèlgica, Eslovàquia, Polònia, Finlàndia, Itàlia, Irlanda. Estònia, Hongria i Romania.

“Europa és l’esperança del món”, ha assegurat el màxim responsable del Consell, que ha definit el marc comunitari europeu com “el lloc on més s’ha avançat” en la consecució de valors com “la justícia social” o “la llibertat”.

A més, el president de la Generalitat, que ha assenyalat el caràcter “europeu i europeista” de la societat valenciana al llarg de la seua història, ha insistit que és “el moment de reivindicar que Europa tinga un paper clau en el nostre futur” i que es genere “una identitat europea forta”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu valencià ha recordat que, a principis d’abril, va enviar una carta els presidents i presidentes de les 329 regions europees, perquè “és necessari fer una Europa més forta des de baix, des de les ciutats i regions”, aconseguir “una Europa més ben travada”, perquè “no perden la seua oportunitat milers i milions de persones” i evitar “una fractura social enorme” que poguera conduir “a la fi d’aquest ambiciós projecte construït després de la Segona Guerra Mundial”, ha conclòs.

“Un orgull que siguem referent a Europa”

En la trobada telemàtica amb el president, els participants han relatat com viuen la pandèmia des dels seus països de residència i han aportat idees i suggeriments d’aquests països per a la seua possible aplicació a Espanya i en la Comunitat Valenciana. Així mateix, s’ha destacat el fet que el treball pioner en Intel·ligència Artificial i Big Data que dirigeix en la Comunitat Valenciana la científica Núria Oliver per a combatre el virus ha sigut reconegut a Europa. “És un orgull que la Comunitat Valenciana siga referent a Europa”, han ressaltat.

Entre els intervinents, ha estat Consuelo Femenía, ambaixadora d’Espanya a Malta; Óscar Romero, de Comunicació Corporativa de Volvo Cars a Suècia; Raquel Clavijo, de l’Oficina de Publicacions de la UE-Luxemburg; Rubén Sellés, segon entrenador de l’equip de Primera Divisió danés Aarhus, així com directius d’empreses, professors, estudiants i investigadors de la Comunitat Valenciana a Europa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 3 =