25n
25N
25N

Ximo Puig visita les obres del centre soci sanitari Roís de Corella de Gandia

Generarà 65 llocs de treball directes durant la seua construcció

Ximo Puig visita les obres del centre soci sanitari Roís de Corella de Gandia
03/04/2021 -

El president de la Generalitat Valenciana ha visitat aquest matí les obres del centre soci sanitari Roís de Corella de Gandia acompanyat per la consellera de Sanitat, Ana Barceló; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés; el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix; i el director general d’Infraestructures Sanitàries, Alta Tecnologia i Inversions, Jaime Peris.

En la visita també han participat representants del govern municipal i membres dels diferents grups polítics presents en el consistori així com responsables de l’Àrea de Salut de Gandia i de l’empresa constructora del centre.

Després de la visita, el president de la Generalitat ha comparegut al costat de l’alcaldessa de Gandia en el consistori per a atendre els mitjans de comunicació. En primer lloc, Ximo Puig ha volgut donar les gràcies al govern municipal per “l’eficàcia i l’eficiència amb la qual s’han gestionat els fons del Pla Resistir. Gandia ha sigut un dels municipis que més ràpidament ha fet arribar els recursos a les empreses i autònoms que des del Consell havíem posat a la seua disposició” al mateix temps que anunciava que, amb els fons del govern d’Espanya, es posarà en marxa un pla Resistir Plus que abastarà 92 CNAEs per a fer extensiva les ajudes a nous sectors que fins ara no s’hagen vist beneficiats pel Pla Resistir.

Sobre el nou centre soci sanitari, ha recordat que a l’inici de la pansa legislatura el govern municipal es va trobar amb un edifici abandonat i desmantellat. “En aquell moment ens vam comprometre al fet que es construïra una nova infraestructura sanitària que s’integrara a la ciutat i l’agranada. Una vegada vist el projecte, podem dir que es compliran els objectius que ens havíem marcat”.

Puig també ha volgut felicitar a tots els professionals sanitaris i agrair el “treball extraordinari que han realitzat i que, juntament amb el compliment extraordinari de les mesures per part de la societat valenciana, ha possibilitat que tinguem unes xifres molt positives que ens converteixen en la comunitat amb la menor incidència acumulada” i ha llançat un missatge a la població: “hem de continuar restringint els contactes. Ho hem fet fins ara i no podem perdre aquesta oportunitat per a aconseguir que la situació durant de l’estiu estiga tan normalitzada com siga possible”.

Quant a la vacunació, s’ha informat que el 12,35% de valencians ja ha rebut alguna dosi i que el 5,7% ja té la pauta completa. D’ells el 98% de les persones majors en residències ja han sigut vacunats i el 90% del personal soci sanitari ha rebut la primera dosi i el 65% la segona.

Finalment, el president de la Generalitat ha informat que la Comunitat Valenciana superarà la setmana vinent el milió de dosis inoculades.

Per part seua, l’alcaldessa de Gandia ha agraït la visita afirmant que “la Generalitat ens ha demostrat que podem comptar amb ella per a cobrir serveis públics essencials i reivindicacions històriques a la nostra ciutat. El Consell està fent un gran esforç en moments difícils marcats per la Covid-19” i ha posat com a exemple la inversió de 15,3 milions d’euros que s’està executant per a construir una obra molt necessària per a la barriada com el centre soci sanitari Roís de Corella.

“El president i la consellera Barceló estan donant la cara i complint les seues promeses amb inversions reals. En la pitjor conjuntura i en el pitjor moment, estem tenint una excel·lent resposta per part de la Generalitat. Tots els projectes previstos pel Consell s’han mantingut a Gandia, perquè tots som conscients que ara la inversió pública és necessària” ha destacat l’alcaldessa al mateix temps que ha xifrat en 10 milions d’euros la quantitat que el govern autonòmic ha destinat en forma de subvencions a Gandia des de l’inici de la pandèmia dels quals 3,4 milions es corresponen amb temes COVID.

“En temps de pandèmia és quan més està invertint en Salut la Generalitat” ha explicat Morant qui ha informat que les obres van a bon ritme atés que ja s’ha executat el 12% del projecte pel qual les obres podrien finalitzar abans del termini previst (juny de 2023).

“Aquesta infraestructura sanitària revitalitzarà la barriada, generarà oportunitats i ara mateix està generant 65 ocupacions directes durant la seua construcció. Una vegada finalitzat, aquest espai ajudarà a prestar més i millors serveis sociosanitaris als veïns de Gandia i la comarca, amb recursos assistencials d’atenció primària i especialitzada”.

Inversió publicoprivada de més de 90 milions d’euros

L’alcaldessa ha aprofitat la visita per a repassar totes les inversions que des de la Generalitat s’estan executant a la ciutat i ha destacat els 23 milions d’euros per a reformar o construir 13 centres educatius públics dins del Pla Edificant; les obres del Palau de Justícia que ja s’han licitat per 17 milions d’euros; el parc Arqueològic del Castell de Bairén que compta amb un 1 milió d’euros finançats al 50% per la Generalitat mitjançant fons FEDER i l’Ajuntament; a més de la rehabilitació del Morabit de Marxuquera, les millores en els polígons industrials de Alcodar i Benieto; el Pla de Sostenibilitat Turística; els ARRUR de Beniopa-Plaza Elíptica i del Raval; les obres de reforma del CEAM, el Espai Labora o la CV-60, entre altres.

Inversions públiques que s’uneixen als prop de 30 milions d’euros en projectes desenvolupats pel sector privat a la nostra ciutat.

Morant ha conclòs la seua intervenció incidint en què malgrat els contratemps provocats per la pandèmia el Consell presidit per Ximo Puig ha donat “una excel·lent resposta que està fent que Gandia no es pare. La col·laboració entre les diferents administracions està fent que puguem donar una resposta als ciutadans i al teixit productiu de la nostra ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − quatre =