25n
25N
25N

Puig lliura el Premi Broseta a Societat Civil Catalana sense Compromís ni Podemos

El president de la Generalitat ha lliurat el Premi Manuel Broseta a Societat Civil Catalana sense la presència de càrrecs de Compromís ni Podemos

Puig lliura el Premi Broseta a Societat Civil Catalana sense Compromís ni Podemos
15/01/2018 -

“Ni uniformitat, ni identitarisme” han sigut les paraules que ha utilitzat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en lliurar el ‘Premi a la Convivència’ de la Fundació Manuel Broseta a l’organització unionista Societat Civil Catalana (SCC). Puig ha demanat, en aquest sentit, que “ningú utilitze el separatisme per a recentralitzar” ni per a “menysprear les diferents llengües, cultures i sentiments que existeixen a Espanya”.

El president de la Generalitat ha lliurat el guardó en el Palau de la Generalitat en un ambient una miqueta enrarit per la polèmica que ha suscitat el guardonat i per l’absència de càrrecs polítics de Compromís i Podemos. I és que en conéixer-se a qui anava a donar-se el premi, i que, com cada any, l’anava a entregar el president valencià en el Palau, alguns càrrecs de Compromís van fer manifesta la seua incomoditat. El secretari autonòmic d’ocupació, el segon de la conselleria d’Economia, Enric Nomdedéu, ho va qualificar en Twitter d'”error no forçat”.

Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat, va intentar llevar-li ferro divendres passat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, on va aclarir que el premi és d’una fundació privada que res té a veure amb la Generalitat, i que tots els anys el lliura Ximo Puig en l’edifici presidencial.

Durant la seua intervenció en l’acte, Ximo Puig ha apuntat que “el nostre model de convivència es veu amenaçat també per un nou centralisme que ha sorgit com a acte reflexe als impulsos separatistes”, ha incidit Puig, qui ha destacat que “hui, com fa quatre dècades, la resposta està en els matisos, que és on se fonamenta la convivència en una societat complexa”.

“Una situació que perjudica Catalunya, Espanya i la Comunitat”

“Acordar, pactar, ni ahir ni hui és trair”, ha defensat el cap del Consell, qui ha destacat el valor del diàleg com “l’única via per a abordar els conflictes polítics en les societats democràtiques avançades”. Puig ha ressaltat, a més, el treball de “els moviments cívics i ciutadans”, que “són els que li donen vitalitat a la democràcia”.

“Catalunya, com la Comunitat Valenciana, no ha sigut mai una societat tancada“, ha assenyalat Puig, sinó que, ha indicat, “les portes vitals i intel·lectuals de Catalunya sempre han estat obertes en tots els períodes històrics, fins i tot en els anys més foscos”. Per això, ha assegurat, “els valencians, des del respecte, no som indiferents, i busquem la superació d’una situació que perjudica Catalunya, el conjunt d’Espanya i la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − un =