25n
25N
25N

Ximo Puig: “La incorporació del disseny a les empreses valencianes les fa un 29% més productives, un 19% més rendibles i més exportadores”

Ximo Puig: “La incorporació del disseny a les empreses valencianes les fa un 29% més productives, un 19% més rendibles i més exportadores”
17/05/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la incorporació del disseny a les empreses valencianes “les fa un 29% més productives i un 19% més rendibles” i també influeix de forma favorable en l’obertura a l’exterior, com el demostra el que un 18,2% d’elles exporte els seus productes, el triple que la resta d’empreses de la Comunitat Valenciana que no són intensives en disseny.

Puig, que ha rebut en audiència en el Palau de la Generalitat al director general dels European Design Awards, Demetrios Fakinos, ha apostat pel disseny com a factor clau per al canvi de model productiu de la Comunitat Valenciana.

El responsable del Consell ha subratllat que aquesta importància del disseny ve avalada per les conclusions de l’informe ‘Contribució econòmica dels sectors intensius en disseny en la Comunitat Valenciana i el perfil de les empreses del sector’, elaborat pel Laboratori d’Anàlisi de Polítiques Públiques (IvieLAB) de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie) en el marc del conveni subscrit en 2018 amb Presidència de la Generalitat.

D’acord amb aquest estudi, el pes dels sectors intensius en disseny en la Comunitat és superior al d’Espanya, ja que aquest aporta el 13,4% del seu PIB, 3,8 punts per damunt de la mitjana estatal, si es tenen en compte els mateixos sectors que han pogut ser mesurats en el territori valencià. Segons l’informe, les empreses valencianes que realitzen un ús intensiu del disseny són, en relació amb la resta, un 29% més productives en termes de valor afegit per persona emprada, a més d’un 19% més rendibles.

En comparació amb la resta d’empreses valencianes, són també de major dimensió (compten amb un 32% més en actiu, un 66% en vendes i un 8,5% més en ocupació). En relació amb les empreses espanyoles que realitzen una utilització intensiva del disseny, les valencianes, encara que de menor grandària, són més productives (un 40% en valor afegit per persona treballadora). A més, estan més obertes a l’exterior, ja que el 18,2% exporta, 2,1 punts percentuals més que les espanyoles.

En la trobada amb el director general dels European Design Awards, també ha estat present director de la candidatura de València com a capital mundial del disseny per a 2022, Xavi Calvo; el president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, Ángel Martínez; la vocal de la junta directiva de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana María Pradera i el responsable de congressos de Turisme València, Manuel Ferrís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =