Ximo Puig: “La resposta fallera ha sigut un exemple de civisme, prudència i respecte a les normes”

El president de la Generalitat s'ha reunit hui en la primera Trobada d'Alcaldesses i Alcaldes de Municipis Fallers

Guardar

ximo puig interdepartamental
ximo puig interdepartamental

Aquest matí s'ha constituït per primera vegada la Trobada D’Alcaldesses i Alcaldes de Municipis Fallers, una reunió a la qual  han assistit, entre altres, el president de la Generalitat, Ximo Puig i l'alcalde de València, Joan Ribó. Puig ha recalcat la responsabilitat del sector faller en un any molt complicat per a ells, ja que "la resposta fallera ha sigut un exemple de civisme, prudència i respecte a les normes".

L'acte ha sigut inaugurat per Joan Ribó, qui ha subratllat "la coordinació i el treball comú" de les institucions al costat de tots els col·lectius fallers "en la lluita contra la pandèmia". Per part seua, Puig ha incidit en què creu "encertada" la cogovernança plantejada i que significa "caminar cap a la cooperació entre els municipis fallers, és una manera d'entendre el civisme, la realitat de la nostra comunitat".

Una de les qüestions més importants a resoldre és la data en la qual finalment podrien celebrar-se les Falles. Davant això, Ribó ha manifestat que depén de "dos paràmetres: la seguretat mèdica i el consens amb el món faller". Les festes es duran a terme quan la vacunació permeta aconseguir la immunitat de ramat i quan "el món faller el decidisca", per la qual cosa, al seu judici, "no tindria cap sentit" que l'alcalde proposara una data.

"Mai oblidarem que la pandèmia al nostre país i la Comunitat Valenciana, comença amb la suspensió de les Falles i la Magdalena. El món faller va sentir en primer lloc l'impacte social d'aquest virus quan el desconeixíem pràcticament tot i és just valorar la immensa responsabilitat i comprensió que fallers i falleres han demostrat en tot aquest temps davant decisions tan doloroses com absolutament inevitables", ha explicat Ximo Puig.

El president de la Generalitat ha volgut recordar que fa unes setmanes la Comunitat es trobava amb una incidència acumulada de més de 1.500 casos per cada cent mil habitants, mentre que ara aquesta incidència s'ha reduït a 43. Així i tot, Puig anima a la població a ser prudents i al fet que els dies festius que vénen es prenguen com a "dies de descans i no de festes. No són dies de fer el que ens agrada fer i que volem fer més prompte que tard".

A més, Ximo Puig ha manifestat la necessitat d'implementar les ajudes del pla Resistir, que vindran complementades d'un nou paquet d'ajudes directes al voltant de 650 milions d'euros i 400 milions més d'ajudes a empreses i autònoms. "Tot això, ho hem de posar al servei de la recuperació i el servei, també del reforç del nostre teixit econòmic al voltant de les Falles. La reactivació econòmica en el món faller és fonamental perquè afecta milers de famílies. Les falles són un sentiment ben arrelat en la nostra terra i té un paper fonamental", ha expressat el president de la Generalitat.

Paralització d'Astrazeneca

"El que ha alterat els plans de vacunació ha sigut la decisió del Ministeri de suspendre l'aplicació de la vacuna AstraZeneca. En qualsevol cas, jo em remet ara i sempre als experts i allò que diguen les autoritats sanitàries, la EMA, en aquests moments, ja que l'agència europea del medicament ha dit que és preferible vacunar que no vacunar", ha raonat Puig.

"Nosaltres el que volem és com més prompte millor tindre la màxima dotació de vacunes per a continuar amb la vacunació i arribar al mes d'abril a la vacunació massiva. L'actiu més important que tenim per a superar la pandèmia és la vacunació i el que s'ha dit per part dels experts en tot moment que les vacunes que han sigut aprovades tenen totes garanties, això no vol dir que sempre pot haver-hi algun problema associat també a les pròpies circumstàncies personals, però en qualsevol cas nosaltres volem vacunar amb la màxima seguretat", ha recalcat el president.

Aquesta situació ha generat un clima d'intranquil·litat davant el que Puig ha comentat que "és fonamental que no es generen vaivens que finalment produïsquen falta de certitud, que en aquestes qüestions és sempre molt negativa". Així, Ximo Puig advoca per la prudència i al fet que s'avalue correctament per part dels experts com s'ha pogut produir aquest problema i "prendre les mesures que es referencien sobre la base de criteris científics, no sobre la base de determinacions de caràcter polític".

Arxivat a:

Destacats