25n
Orgull
Orgull

Ximo Puig avança que les ajudes del Pla Resistir Plus podran beneficiar a 14.100 empreses valencianes del sector industrial

El president de la Generalitat ha participat en la clausura de l’assemblea general de CEV, presidida per Sa Majestat el Rei Felip VI

Ximo Puig avança que les ajudes del Pla Resistir Plus podran beneficiar a 14.100 empreses valencianes del sector industrial
06/05/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que les ajudes del Pla Resistir Plus, el decret de regulació del qual serà aprovat pel Ple del Consell de demà divendres, permetran beneficiar a 14.100 empreses del sector industrial.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l’acte de clausura de l’assemblea general de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), que ha sigut presidit per Sa Majestat el Rei Felip VI.

El president ha destacat que el nou pla d’ajudes permetrà injectar 647 milions d’euros a empreses de 180 sectors d’activitat, la qual cosa suposa duplicar la xifra inicial de sectors beneficiaris que estaven inclosos en el decret del Govern.

D’aquesta manera, les ajudes arribaran a sectors com el del tèxtil, el calçat, la ceràmica o el plàstic, amb la finalitat de donar suport a la seua activitat i mantenir l’ocupació, així com de possibilitar la seua adaptació a la “digitalització, la sostenibilitat i la resiliència, que inspiren el Pla europeu”, ha assenyalat.

En el transcurs de l’acte, Ximo Puig ha traslladat a l’empresariat el seu compromís de cooperació per a aconseguir la reactivació, a través dels plans Resistir i Resistir Plus que en suma contemplen destinar més de mil milions d’euros.

Diàleg social per a la recuperació

Durant la seua intervenció, el president ha reivindicat la “via valenciana”, amb la seua aposta per “els acords, la serenitat, i les solucions”, enfront del “soroll i la fúria” que està caracteritzant el moment actual.

En aquest sentit, ha subratllat que el diàleg social està sent un “motor imprescindible per a la recuperació valenciana”, i ha agraït el suport de l’empresariat valencià per a aconseguir grans pactes amb l’objectiu de superar “la pandèmia més gran en un segle, la crisi més gran des de la Guerra, i la polarització més gran des de la Transició”.

Així mateix s’ha referit al “patriotisme cívic” de l’empresariat, que ha contribuït a situar a la Comunitat Valenciana com l’autonomia amb menys incidència acumulada durant les últimes set setmanes, “gràcies també a l’avanç de la vacunació, a la prevenció en forma de restriccions, i a la corresponsabilitat de tota la societat”.

D’altra banda, ha reivindicat una Espanya política, econòmica i mediàtica que reflectisca la diversitat de l'”Espanya d’Espanyes” i ha insistit que per a aconseguir-ho és necessari un nou contracte social més “progressiu, equitatiu, solidari i sensible a la diversitat”. De la mateixa manera, ha advocat per una “forta aliança empresarial” que genere riquesa i ocupació i que contribuïsca a la seua redistribució.

Finalment, el president ha recordat a l’empresària recentment morta Victoria Fernández, propietària del grup Vicky Foods, a la qual s’ha referit com un “símbol de dona emprenedora” i de qui ha destacat la seua “triple recepta” per a treballar, consistent a ser “humils, honestos i humans”.

Puig ha assegurat que aquesta triple recepta ha constituït el propòsit de l’empresariat durant la pandèmia i s’ha referit al “dividend social” com la millor inversió possible per a aquest col·lectiu.

L’acte, celebrat en el Paranimf de la Universitat Jaume I, ha comptat amb la participació de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el president de CEOE, Antonio Garamendi; el president de CEV, Salvador Navarro; així com amb l’assistència dels consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i de la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 2 =