25n
25N
25N

Ximo Puig: "És necessari traslladar a Espanya la regeneració que vivim a la Comunitat Valenciana"

Ximo Puig assenyala que “els socialistes davant qualsevol desafiament contra la Constitució sempre hem estat en la seua defensa. Igual que estem ara”

Ximo Puig: "És necessari traslladar a Espanya la regeneració que vivim a la Comunitat Valenciana"
27/05/2018 -

“És necessari traslladar a Espanya la regeneració que estem vivint a la Comunitat Valenciana” ha assenyalat el president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, en l’acte de celebració de la Festa de la Rosa de l’Horta Sud que ha tingut lloc a Torrent i que ha congregat a totes les agrupacions socialistes de la comarca. Durant la seua intervenció el líder dels socialistes valencians s’ha referit a la moció de censura presentada pel PSOE sobre la qual ha assenyalat que “és un acte de responsabilitat i l’obligació d’un partit decent”. “Era la nostra obligació democràtica i ètica”, ha emfatitzat. De la mateixa manera ha demanat “no fer més lenta l’agonia perquè no és un acte aïllat, ja hi ha hagut més i es produiran noves sentències”. Ara, ha indicat, “Espanya necessita un canvi perquè ens juguem la decència i la dignitat del nostre país”.

En aquest sentit Puig ha reiterat que “l’estabilitat solament pot donar-la un govern des de l’honradesa. No hi ha estabilitat sense honradesa”, ha apuntat al mateix temps que ha recordat que “ara tenim un govern que està adossat a la corrupció i és qui està creant la inestabilitat”. Per tot açò ha assenyalat que la decisió del PSOE parteix de la responsabilitat i maduresa i ha mostrat tot el seu suport i el dels socialistes valencians a l’executiva del PSOE perquè tal com ha assenyalat “el risc és no fer res, el risc és mirar per a un altre costat”.

Així s’ha manifestat durant la celebració de la Festa de la Rosa comarcal que ha tingut lloc en la localitat de Torrent i que ha congregat a les agrupacions de la comarca de l’Horta Sud. Des de primera hora del matí els socialistes s’han congregat en el Poliesportiu Anabel Medina on desenes de militants i simpatitzants han gaudit d’una jornada festiva amb música i diverses activitats a més de casetes on les agrupacions han mostrat el seu treball.

Ximo Puig també s’ha referit al relat de corrupció que ha viscut la Comunitat Valenciana durant els últims anys. Així ha recordat que quan va aparéixer Gürtel va ser el PP qui va parlar que era “la policia de Rubalcaba”. “Van atacar i van pressionar a jutges, fiscals, periodistes i a molts companys i companyes del PSPV que mai van cessar en les seues denúncies”, ha assenyalat Puig qui ha aprofitat per a agrair el treball de “tots aquells que durant 20 anys van donar la cara per la democràcia, l’honradesa i l’honestedat”. Sobre aquest tema s’ha preguntat com és possible que amb el 34% dels consellers i conselleres del PP imputats, amb tres dels quatre presidents imputats i un en la presó, “tots aquells que van treballar al seu voltant no saberen res”.

Finalment Puig també s’ha referit als tres anys de gestió del Govern del Botànic sobre el qual ha recordat que “tots els indicadors han millorat”. “Deien que si l’esquerra governava l’inici de la recuperació s’acabaria, però no ha sigut així” ha apuntat Puig al mateix temps que ha assenyalat que s’ha “generat un entorn d’estabilitat, honradesa , transparència i diàleg social fonamental per al benestar dels ciutadans i per al creixement econòmic de la Comunitat”. “Hem vingut a complir amb la paraula donada” ha reiterat Puig qui ha recordat alguns dels assoliments aconseguits durant aquests tres anys de governs com la fi del copagament, la reversió de la sanitat en el departament de la Ribera, l’engegada la Xarxa Llibres, o el pagament del tractament a tots els malalts de l’Hepatitis C a la Comunitat.

Per la seua banda el secretari d’Organització del PSOE, José Luís Ábalos s’ha referit a la recent moció de censura contra Mariano Rajoy sobre la qual ha assenyalat “els socialistes tenim clar el que cal fer”. “La responsabilitat està en un mateix i no en els altres. Nosaltres estem actuant com hem d’actuar, no hi ha una altra possibilitat” ha asseverat al mateix temps que ha recordat els nombrosos casos de corrupció que assolen al PP i especialment a la Comunitat amb més de 420 imputats. Ábalos s’ha referit també a la sentència de Gürtel i ha denunciat que “la decència ha passat a ser alguna cosa accessòria”. “La primera resposta que hem de donar com a societat és si estem disposats a tolerar que un govern se sustente en una xarxa de corrupció institucional” ha reiterat.

De la mateixa manera la secretària general de la província de València, Mercedes Caballero, ha destacat el treball que s’està realitzant des dels ajuntaments i des de la proximitat. “No podem fer un pas arrere, cal treballar per a reforçar al nostre president Ximo Puig en la Generalitat i també a Pedro Sánchez com a futur president d’Espanya” ha apuntat.

L’acte ha començat amb les intervencions de l’alcalde de la localitat de Torrent, Jesús Ros, qui ha posat en valor les polítiques socialistes que tant en la localitat com a la Comunitat s’estan engegant. “Ximo Puig ha retornat la dignitat a la nostra terra” ha assenyalat igual que el secretari comarcal de l’Horta Sud, Andrés Campos qui ha destacat l’esforç de les agrupacions comarcals per a la celebració d’aquesta celebració que és la festa de tots i totes les socialistes al mateix temps que ha animat a tots a seguir treballant perquè “el que aconseguirem en 2015 no siga un parèntesi i siguem sent una de les comarques amb més alcaldes i alcaldesses socialistes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + disset =

CCCC
torrent