25n
25N
25N

El president convida als actes del 9 d'Octubre amb una defensa de la igualtat en la diversitat

05/10/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convidat els valencians i valencianes a participar en els actes del 9 d’Octubre, vinculats aquest any a “la defensa explicita de la igualtat entre gèneres, entre cultures, i entre territoris”.

“Som una terra diversa i eixa és la nostra riquesa”, ha afirmat el president a través d’un vídeo adreçat a la ciutadania, al que ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és “una terra diversa, amb platja i muntanya, ciutats i pobles, horta i secà, amb llengües germanes que conviuen en harmonia, amb gent originària de 183 països”.

Som una terra que ha sabut integrar la cultura de tots els pobles que precediren l’entrada de Jaume I, dels ibers als musulmans”, ha assegurat el cap del Consell, qui ha explicat que la programació dels més de 30 actes que acull aquest 2019 la seu del Consell són “un homenatge a la diversitat que ens caracteritza”.

Per això, el president ha convidat la ciutadania valenciana a participar de la celebració en cada municipi del territori, alhora que ha recordat que les portes del Palau de la Generalitat restaran obertes els primers nou dies d’octubre.

La programació d’aquest any, guiada, com ha assegurat el titular del Consell, pel respecte a les distintes formes “de ser, de viure i de pensar l’endemà”, està composta per tot tipus d’activitats culturals, musicals o gastronòmiques, amb especial èmfasi al pes de la dona i la trobada intercultural.

Així, qui s’aprope fins al Palau de la Generalitat gaudirà de concerts com els de la Jove Orquestra de la Generalitat als carrers que donen al Palau, durant tot el cap de setmana, o el de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Ahmed Touzani, aquest dissabte.

Dimarts 8 a la nit, vespra de la festa, les actuacions de Els Jóvens, Soledad Vélez i Cero en conducta Djs, ompliran la plaça de Manises i, el dia 9, tancarà la programació musical l’espectacle d’Andrés Belmonte ‘Tariq’.

Altres activitats a destacar són l’exposició històrica ‘Les nostres reines’, el videomapping d’aquest dissabte sobre la façana del Palau o la lectura de poesia i passatges del Tirant lo Blanch al mateix pati gòtic, aquest dilluns 7.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

museo prehistoria
museo prehistoria