caixa popular

Ximo Puig: "Fa 40 anys el PSPV va ser fonamental per a aconseguir l'autogovern i ara ho serem per a aconseguir un finançament just"

Ximo Puig: "Fa 40 anys el PSPV va ser fonamental per a aconseguir l'autogovern i ara ho serem per a aconseguir un finançament just"
07/10/2017 -

Els socialistes valencians s’han reunit hui en el Parc de Capçalera en la ciutat de València en una jornada festiva que s’emmarca dins de la campanya #NiMésNiMenys que durant les últimes setmanes ha recorregut la Comunitat per a denunciar el infrafinançament i falta d’inversions que patim tots els valencians i valencianes davant la negativa del Govern del PP de Mariano Rajoy per a reformar el sistema de finançament. Una jornada que des de primera hora ha comptat amb un gran ambient festiu així com amb la participació del secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, qui ha recordat que “fa 40 anys el PSPV va ser fonamental per a aconseguir l’autogovern i ara ho serem també per a aconseguir un finançament just”.

En aquesta línia, el líder dels socialistes valencians ha apuntat que davant la proximitat del 9 d’Octubre, la celebració de la Festa de la Rosa “és hui una jornada reivindicativa amb la qual els socialistes valencians volem mostrar el nostre suport a l’autogovern i l’autonomia” i ha assenyalat que igual que la celebració del 9 d’Octubre ha de ser d'”unió i no de confrontació, per a activar tots els mecanismes socials que permeten millorar la nostra visibilitat a Espanya i superar tota la fractura social que existeix”.

Ximo Puig ha agraït al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que haja compartit aquesta cita amb tots els socialistes valencians així com el seu compromís per a aprovar i impulsar la millora del sistema de finançament de la Comunitat.

De la mateixa manera el dirigent socialista també ha assenyalat que es tracta d’una cita en la qual “els socialistes valencians també volem explicitar la nostra posició davant la profunda crisi que viu Espanya en aquests moments”. Sobre aquest tema ha incidit que “cal tenir determinació per a eixir d’aquesta situació a través de la democràcia” al mateix temps que ha remarcat que “la democràcia és el compliment de la Llei, de l’Estat de Dret, no hi ha democràcia sense Estat de Dret, però al mateix temps no hi ha política sense diàleg”.

Ximo Puig ha apostat per “avançar per a reconstruir totes les fractures que s’han produït durant aquestes setmanes, mesos i anys amb tal de viure en una societat més inclusiva on tots els territoris tinguen la seua singularitat i sobretot hi haja igualtat entre les persones”. En aquest sentit ha mostrat tot el seu suport al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ja que tal com ha explicat “són moments en els quals devem donar el màxim suport possible a tots els actors que poden decidir i actuar i trobar una eixida, que poden trobar solucions”. “En el teu cas Pedro tens tot el suport del PSOE perquè és fonamental, perquè ens estem jugant el futur de les noves generacions i aquest partit és molt més que una conjuntura”.

Ximo Puig també ha volgut mostrar el seu suport a tots els companys del PSC. “Hui ens sentim socialistes catalans perquè els nostres companys han donat la cara pels drets i per la democràcia”

Respecte a l’eixida d’algunes entitats financeres de Catalunya Ximo Puig ha assegurat no estar feliç davant aquesta situació, no obstant això, ha puntualitzat que “el que evidentment s’ha demostrat és que la Comunitat Valenciana és una comunitat on l’estabilitat, l’honradesa i el diàleg estan produint un entorn favorable per a la inversió”. Així ha assenyalat que “encara que acollim amb satisfacció l’arribada d’algunes entitats financeres les causes que produeixen aquesta situació no són motius que ens alegren en absolut” al que ha afegit “ens agradaria que es reequilibrara el poder financer a Espanya però que aquesta situació se supere”.

Finalment, Ximo Puig ha advertit que no “podem permetre la reculada autonòmica”. “El nostre pla és federalisme; igualtat entre les persones i singularitat entre els territoris” al mateix temps que ha puntualitzat “el nostre pla per a la Comunitat és treball, justícia social i valencianisme inclusiu”.

Durant la seua intervenció el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez s’ha sumat a les reivindicacions dels socialistes valencians per un finançament just. “Aquestes són les causes que defensem els socialistes” ha assenyalat després d’afegir “no em cap més que recolzar les vostres reivindicacions perquè el Govern d’Espanya desbloquege la reforma del sistema de finançament”. Al mateix temps ha posat en valor el treball realitzat pel president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig. “Enhorabona perquè estàs aplicant les polítiques socialdemòcrates per les quals tots els socialistes treballem i lluitem en tota Espanya” ha assenyalat Sánchez i ha afegit “has posat a treballar al Consell per a recuperar els drets de les persones”.

Per la seua banda la portaveu socialista en l’ajuntament de València i primer tinent alcalde de València, Sandra Gómez, ha recordat que hui els socialistes valencians celebrem la primera festa de la Rosa amb un socialista al capdavant de la Generalitat i un ajuntament de València governat per l’esquerra. “hui celebrem que estem orgullosos de ser la família socialista que no té fronteres”.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 9 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats