25n
25N
25N

Ximo Puig destitueix a Jorge Rodríguez de tots els càrrecs

El President de Diputació de València ha sigut detingut aquest matí per una presumpta trama de corrupció

Ximo Puig destitueix a Jorge Rodríguez de tots els càrrecs
27/06/2018 -

El PSPV segueix en xoc després de la detenció aquest matí de Jorge Rodríguez, President de Diputació de València, però la reacció ha sigut ràpida. Ximo Puig acaba de destituir al President de Diputació de València i l’aparta de tots els seus càrrecs.

Les detencions es troben dins del marc de l’Operació Alquería per part dels agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Comissaria General de Policia Judicial. S’han realitzat registres en la Diputació de València, en el propi Ajuntament d’Ontinyent del que Rodríguez és President i en la seu social de Divalterra. De la mateixa manera, membres de la UDEF també estan registrant el domicili particular de Rodríguez així com uns altres més.

Anticorrupció ho acusa d’endollar a set militants del PSOE i Compromís com a alts càrrecs. En concret, el jutge investiga la contractació de 7 alts càrrecs de Divalterra que presumptament van ser triats a dit amb uns sous d’uns 50.000 euros. Aquestes contractacions serien irregulars al no passar els criteris de contractació públics establits segons denúncia Anticorrupció.

Toni Gaspar, el candidat a nou President de Diputació

Ximo Puig proposa en aquest cas a Toni Gaspar, actual vicepresident i alcalde de Faura, com el nou President de Diputació de València. “Per a garantir l’estabilitat en la Diputació de caràcter immediat”, el cap del PSPV ha avançat que proposa a l’Executiva que l’actual vicepresident, Toni Gaspar, siga el candidat a la Presidència de la corporació provincial”.

En un comunicat, el President Ximo Puig ha insistit que “La detenció d’un president de la Diputació és perjudicial per a l’esforç que hem fet tots per a alçar la hipoteca reputacional després de 20 anys de governs del Pàg.”

Malgrat la detenció, “El PSPV confia en la presumpció d’innocència de Jorge Rodríguez i seran els jutges els qui determinen la responsabilitat en una recerca de la qual gens es coneix perquè roman secreta i de la qual gens en aquests moments ens fa presumir que hi haja una responsabilitat directa de Jorge Rodríguez”.

Comunicat íntegre de Ximo Puig

Després d’un dia difícil, en el qual he compartit reflexions amb molts companys i companyes, proposaré al secretariat del PSPV la suspensió de tots els seus càrrecs de Jorge Rodríguez.
La detenció d’un president de la Diputació és perjudicial per a l’esforç que tots els valencians i valencianes estem fent per a alçar la hipoteca reputacional, després de vint anys de governs del PP.

Encara així el PSPV confia en la presumpció d’innocència de Jorge Rodríguez i seran els jutges els qui determinen la responsabilitat en una recerca de la qual gens es coneix perquè roman secreta.
El PSPV sempre ha sigut contundent davant tots els casos de possibles irregularitats, qualsevol que siga la seua naturalesa i així ho seguirà sent.

A més per a garantir l’estabilitat en la Diputació, proposaré a l’executiva que l’actual vicepresident, Toni Gaspar, siga el candidat a la presidència de la corporació provincial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 6 =

torrent