25n
25N
25N

Puig anuncia que la Generalitat reforçarà l'àrea creada per a recuperar els diners públics desviats per condemnats per corrupció

El President ha mostrat la seua disposició a donar suport a una iniciativa parlamentària per a exigir la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

Puig anuncia que la Generalitat reforçarà l'àrea creada per a recuperar els diners públics desviats per condemnats per corrupció
23/02/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat en la sessió de control de Les Corts que reforçarà l’àrea creada en la Generalitat per a recuperar els diners públics que ha sigut sostret “a tots els valencians” en casos de corrupció.

Este departament, tal com ha avançat Puig, treballarà en estreta col·laboració amb l’Advocacia i s’encarregarà de “repassar totes les vies legals possibles per a localitzar els béns dels condemnats, fins i tot en aquells casos en els quals hagen intentat ocultar-los”, amb la finalitat de rescabalar a l’Administració del perjudici econòmic causat.

Puig ha defensat la necessitat d’adoptar esta mesura davant l'”acumulació de casos que aniran resolent-se en els pròxims mesos” i davant els diferents judicis que encara estan pendents. La Generalitat no pot permetre que, després d’una condemna, “els culpables no paguen tot allò que marca la sentència”.

El cap del Consell ha realitzat este anunci durant la seua intervenció en Les Corts, on també ha avançat la seua disposició a recolzar una iniciativa parlamentària de la Cambra autonòmica per a exigir “la immediata derogació” de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

“Crec que és una bona possibilitat perquè no hi haja cap dubte de què pensem”, ha assegurat sobre la voluntat del Consell d’acabar amb una llei que ha qualificat de “perniciosa per al conjunt dels ajuntaments”.

D’altra banda, Puig també ha anunciat l’aprovació, en els pròxims dies, d’un decret per a la regulació de l’ús i la distribució de desfibril·ladors. “La Comunitat Valenciana en 2017 serà una autonomia cardioprotegida”, ha assegurat el President, qui també ha recordat que les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort en els països desenvolupats.

En este sentit, ha afegit que el fet que el Consell destine els seus recursos a propostes com esta, demostra la seua “vocació de servei públic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + nou =

museo prehistoria