25n
25N
25N

Ximo Puig avança una setmana rècord en el procés de vacunació per a iniciar el mes decisiu en la immunització

El president avança que s’inocularan 351.000 vacunes en la setmana vinent, al final de la qual s’aconseguiran els tres milions de dosis administrades

Ximo Puig avança una setmana rècord en el procés de vacunació per a iniciar el mes decisiu en la immunització
30/05/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que durant la setmana vinent s’inocularan 351.000 vacunes, una xifra rècord des que es va iniciar a la fi de desembre de l’any passat el procés de vacunació en la Comunitat Valenciana.

El president ha insistit que juny és el mes clau per a la vacunació de cara a aconseguir com més prompte millor un grau d’immunitat entre els valencians i valencianes que permeta afrontar la recuperació econòmica amb seguretat.
“Aquest increment del ritme permetrà arribar a la fi de la setmana amb tres milions de dosis administrades en la Comunitat Valenciana”, ha destacat Puig.

Extremar la prudència

El president de la Generalitat ha fet una crida a la ciutadania perquè no relaxe la prudència i el compliment de les normes de protecció perquè “el virus continua sent ací i en els últims dies hem notat un lleuger augment que hem de parar”.

“Cal ser conscients que encara seguim en pandèmia i que les últimes mesures que permeten major mobilitat poden propiciar un augment de contagis”, ha assenyalat Puig.

“No podem fer passos arrere perquè seria molt negatiu, i si volem arribar a les portes de l’estiu amb la situació que tenim cal continuar combinant la vacunació amb la prevenció”, ha insistit el president.

Detall de la vacunació de la setmana vinent

El detall de la vacunació prevista per part de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a aquesta setmana és el següent:

• Pfizer: S’administraran més de 124.000 vacunes als col·lectius de 66 anys o més que estaven pendents de la segona dosi. També s’administraran 160.000 primeres dosis d’aquesta vacuna a persones d’entre 50 i 59 anys.

• Moderna: 16.000 primeres dosis a persones de 50 a 59 anys. També 2.500 dosis a persones d’alt risc.

• Jansen: 36.000 primeres dosis a persones d’entre 50 i 59 anys.

• AstraZeneca: 10.000 primeres dosis a persones d’entre 60 i 66 anys.

La resta fins a les 351.000 vacunes s’administraran a més d’una dotzena de col·lectius en quantitats més xicotetes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 7 =