25n
25N
25N

Ximo Puig avança que Xarxa Elèctrica invertirà 118 milions en la Comunitat que permetran impulsar les subestacions elèctriques de Castalla, El Serrallo de Castelló i Sancho Llop de Gandia

El president subratlla, després de reunir-se amb la presidenta de Xarxa Elèctrica d’Espanya, Beatriz Corredor, que aquests tres projectes clau reforçaran l’activitat industrial als parcs empresarials associats a ells

Ximo Puig avança que Xarxa Elèctrica invertirà 118 milions en la Comunitat que permetran impulsar les subestacions elèctriques de Castalla, El Serrallo de Castelló i Sancho Llop de Gandia
18/09/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, després de mantindre una reunió amb la presidenta de Xarxa Elèctrica d’Espanya (REE), Beatriz Corredor, l’impuls a les subestacions elèctriques de Castalla, El Serrallo de Castelló i Sancho Llop de Gandia, tres projectes clau per a reforçar l’activitat industrial en els importants parcs empresarials associats a ells.

Ximo Puig ha mantingut una reunió en el Palau de la Generalitat amb la responsable de Xarxa Elèctrica, a la qual ha agraït la seua “sensibilitat” per a desbloquejar actuacions de gran importància com la de Castalla, que donarà suport a la xarxa elèctrica de la comarca de la Foia de Castalla i permetrà el seu creixement, a més de possibilitar la integració d’energia fotovoltaica produïda en parcs situats en la zona.

En concret, la nova subestació de Castalla ja compta amb l’autorització de la Generalitat i, per tant, Xarxa Elèctrica, ja pot iniciar les obres, tal com ha detallat el president. Per part seua, les subestacions del Serrallo en El Grau de Castelló, que donarà servei al polígon químic del mateix nom, i la de Sancho Llop de Gandia, que possibilitarà els nous desenvolupaments industrials de la comarca de La Safor, rebran l’autorització de la Generalitat en les setmanes vinent.

La construcció d’aquestes tres noves subestacions i línies d’alimentació (220kV) resulta fonamental per a l’activació industrial, ja que se situen en tres parcs empresarials, un en cada província, i formen part de la programació vigent de REE, que contempla inversions en la Comunitat Valenciana entre els anys 2021 i 2023 de 118 milions d’euros, tal com ha explicat també Beatriz Corredor.

Aquesta xifra se suma als 270 milions d’euros que representen els projectes que la companyia, encarregada del transport i l’operació del sistema elèctric espanyol, ha posat en servei en la Comunitat des de 2015.

Puig ha recordat, en la roda de premsa posterior a la reunió, que “en tota la zona de la Foia de Castalla hi ha hagut històricament una potent activitat industrial que no podia ampliar-se per aquesta falta de resposta energètica. Afortunadament, ja està desbloquejada aquesta situació i es podrà continuar teixint aqueix espai productiu tan important a la província d’Alacant”, ha explicat Puig.

Així mateix, el president ha manifestat que la subestació del Serrallo “és molt important per a una empresa referencial com és la japonesa UBE, que compta a Castelló amb la central europea d’aquesta multinacional”. Igualment, ha avançat que la subestació de Sancho Llop a Gandia “rebrà en les pròximes setmanes l’autorització definitiva de la Generalitat i podran posar-se en marxa els treballs per a les subestacions”.

Puig ha indicat que Xarxa Elèctrica és un “factor fonamental per al desenvolupament econòmic i social d’Espanya, i, en el cas de la Comunitat Valenciana, és bàsica la seua aportació per al desenvolupament dels nostres clústers industrials, per a garantir la capacitat d’ampliació dels nostres polígons i parcs industrials”.

“Cal intentar agilitar tots els processos en un moment en el qual podrem reactivar l’economia a través dels fons europeus, i ací el paper de Xarxa Elèctrica també és fonamental, i pensem que devem i hem de cooperar”, ha afegit el president.

El titular del Consell ha precisat que la presidenta de Xarxa Elèctrica l’ha informat que el mes d’octubre s’iniciarà el procés d’obertura per a la planificació fins a l’any 2027, i, per tant, tal com ha emfatitzat, és “fonamental” que les comunitats autònomes participen i puguen donar la seua opinió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − disset =