25n
25N
25N

Ximo Puig: 'La Generalitat garanteix l'atenció immediata a les persones afectades i prendrà les mesures per a pal·liar els danys econòmics i reparar les infraestructures'

El titular del Consell ha rebut les trucades de solidaritat del Rei, del president del Govern, de diversos presidents autonòmics i de líders nacionals

Ximo Puig: 'La Generalitat garanteix l'atenció immediata a les persones afectades i prendrà les mesures per a pal·liar els danys econòmics i reparar les infraestructures'
13/09/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que, davant l’episodi de pluges intenses que pateix la Comunitat Valenciana, la prioritat dels cossos d’emergències està sent la protecció dels veïns. “El fonamental i el bàsic és la seguretat de les persones”, ha expressat el president, qui ha celebrat que fins al moment en la Comunitat Valenciana no haja calgut lamentar “cap desgràcia personal”.

El titular del Consell ha seguit des del Lloc de Comandament Avançat, situat a l’Ajuntament d’Oriola, l’evolució de la gota freda, tant a la comarca de la Vega Baixa com en la resta de la Comunitat Valenciana.

En la seua visita al riu Segura, el president ha incidit que “l’important és que ara totes les persones tinguen resposta immediata” als problemes que els haja generat el temporal. El president ha recalcat que, una vegada finalitze l’episodi de pluges, el Consell avaluarà l’impacte econòmic i prendrà les mesures necessàries per a “la restauració, rehabilitació i normalització” de les àrees més afectades. “Pal·liarem els danys econòmics, que seran molt durs, i a reparar les infraestructures”, ha dit Puig.

El titular de la Generalitat ha rebut nombroses cridades de solidaritat i interessant-se per l’evolució del temporal. En concret, ha rebut la trucada del Rei, Felip VI, i del president del Govern, Pedro Sánchez, amb qui ha estat en contacte permanent. També han telefonat al president altres presidents autonòmics i líders nacionals dels partits polítics.

A més, Puig s’ha mantingut en contacte amb els presidents de les diputacions d’Alacant i València, així com amb els ajuntaments més afectats i amb els cossos de seguretat i emergències.

Ximo Puig ha destacat la singularitat d’aquest fenomen meteorològic que, ha posat l’accent, no s’havia viscut amb tal intensitat en els últims anys.

El titular de la Generalitat ha agraït el treball dels bombers de la Generalitat, així com el de “totes les forces de seguretat de l’Estat i també de l’Exèrcit”, que s’ha incorporat amb l’enviament de la Unitat Militar d’Emergències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa