25n
25N
25N

Ximo Puig aposta per potenciar la investigació i buscar 'camins innovadors' en el tractament de les malalties neurodegeneratives

El president ha intervingut en el Congrés Internacional d’Investigació en Malalties Neurodegeneratives, presidit per la Reina Sofia

Ximo Puig aposta per potenciar la investigació i buscar 'camins innovadors' en el tractament de les malalties neurodegeneratives
17/09/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat d’impulsar la investigació sobre les malalties neurodegeneratives, i ha apostat per buscar “camins innovadors” per a avançar en el seu tractament i millorar les condicions de vida dels pacients.

Així ho ha afirmat durant la seua intervenció en la inauguració del VII Congrés Internacional d’Investigació i Innovació en Malalties Neurodegeneratives (CIIIEN), que ha presidit La seua Majestat la Reina Sofia, i al qual també ha assistit el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

“En les nostres societats, l’esperança de vida s’ha multiplicat per dues, i hem passat de 40 anys a principis del segle XX fins als 80 anys actuals”, ha destacat el president, que ha reconegut que “l’esperança més gran de vida ha conduït al fet que progressivament augmente el nombre de persones que pateixen i moren a causa de malalties com l’Alzheimer, el Parkinson i l’ELA”.

En aquest sentit, ha agraït la labor d’institucions i associacions com el Ciberned, el CREGA-Imserso, la Fundació CIIIEN, la CEAFA i el Centre Alzheimer de la Fundació Reina Sofia.

Així mateix, ha manifestat que, en el Congrés, “metges, investigadors i científics”, amb el seu “rigorós treball i esforç continu”, contribueixen a saber més sobre un conjunt de malalties que causen enormes taxes de mortalitat al nostre país”.

“En la Comunitat Valenciana són les causants del 18,6% de les morts que es produeixen cada any”, ha detallat el cap del Consell, que ha afegit que els decessos per Alzheimer “s’han incrementat un 67% en molt poc temps”.

A més, s’ha referit al fet que a Espanya hi ha més de 800.000 persones amb algun tipus de demència, i que aquesta malaltia repercuteix en la vida quotidiana de 3,5 milions de persones entre familiars i cuidadors.

“Aquestes malalties neurodegeneratives i irreversibles constitueixen un vertader repte social i sanitari per a les societats i per als governs, i per això, trobades com aquest, que ens ajuden a descriure l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives, són els que ens permetran avançar en la comprensió d’aquestes patologies”, ha declarat.

En aquesta línia, ha assegurat que el Consell “està molt sensibilitzat amb aquest tipus de malalties”, degut, ha afirmat, a “la incidència que presenten en determinats col·lectius de la nostra societat”.

“En aquest sentit hem adoptat recentment el compromís de posar en marxa un Centre d’Investigació de l’Envelliment en la nostra Comunitat”, ha recordat Puig, que ha considerat “cada vegada més necessari buscar camins innovadors, avançar en l’ús de noves teràpies i promoure la investigació en salut social”.

Per això, s’ha referit a aquest fòrum com “una gran oportunitat per a la cerca de solucions i per a donar respostes globals a aquestes malalties”, a més de com “una gran oportunitat també per a la Comunitat, per haver sigut triada com a seu d’aquest simposi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + dotze =

CCCC
torrent