25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia el toc de queda per a tota la Comunitat Valenciana

Des d’aquesta mitjanit fins al dia 9 de desembre no podrà haver-hi cap mena de mobilitat des de les dotze de la nit fins a les sis del matí

Ximo Puig anuncia el toc de queda per a tota la Comunitat Valenciana
24/10/2020 -

Malgrat ser la comunitat autònoma amb menor incidència acumulada d’Espanya, el repte de frenar la pandèmia de la COVID-19 ha portat a l’enduriment de les restriccions. Per això, la Comunitat Valenciana – i amb això, les seues províncies, València, Alacant i Castelló– posarà en marxa el toc de queda durant les nits fins al mes vinent de desembre.

Així ho ha confirmat el cap del Consell, Ximo Puig, qui ha assenyalat que aquesta mesura és essencial en la lluita contra la pandèmia. Fins hui, se superen els 61.000 casos positius, 53.000 recuperacions i les 1.700 morts, segons les estadístiques oferides per Sanitat.

Puig: ‘mentre arriba una resposta conjunta, la Comunitat Valenciana no va a quedar-se esperant’

“L’evolució de la pandèmia en el nostre entorn ens obliga a adoptar noves mesures”, ha indicat Puig, qui ha anunciat que l’objectiu primordial del Consell hui en dia, com sempre ho ha sigut, és “protegir la salut de totes i tots”. Respecte a una solució unitària per al conjunt de l’Estat, Puig ha recalcat que “la Generalitat és partidària d’una solució modulable, segons la situació de cada territori, per afrontar millor aquesta segona onada de la pandèmia”, al que prosseguia que la Generalitat Valenciana considera que és necessària eixa solució comuna, que no podem estar més pendents dels tribunals que dels hospitals i que no és el temps de les discussions, “sinó de les solucions”, ha indicat Puig.

“Mentre arriba una resposta conjunta, la Comunitat Valenciana no va a quedar-se esperant” ha recalcat el president evidenciant el que tothom sabia que anava a ocórrer, l’entrada en vigor del toc de queda a tota la Comunitat Valenciana, ja que segons el president Puig, “o podem perdre ni un sol dia”, ja que “és massa important allò que ens estem jugant”, al que ha afegit que “per això, anem fent camí”.

Quan comença el toc de queda?

El toc de queda a la Comunitat Valenciana comença aquesta mitjanit i s’alçarà el pròxim 9 de desembre, un parell de setmanes abans de l’inici de les festes nadalenques. Com ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el toc de quedar anirà des de les 00.00 hores fins a les 06.00 hores.

Amb aquesta mesura, es restringeix la mobilitat nocturna a tota la Comunitat Valenciana entre les 12 de la nit i les sis de la matinada. En aquesta franja horària, només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tornen a casa del treball, o que es desplacen per una causa de força major, com una urgència mèdica o l’atenció d’una persona depenent.

Les reunions familiars o socials també es limiten a un màxim de 6 persones en espais privats entre no convivents. I les zones esplai a l’aire lliure com parcs i jardins romandran oberts només fins les 10 de la nit.

Pel que fa als establiments d’hostaleria i restauració, el consum serà sempre en taula, amb un màxim de sis persones en cadascuna, i hauran de tancar a mitjanit. A mes, la venda d’alcohol entre les 10 de la nit i les 8 del matí quedarà prohibida, amb l’excepció en l’hostaleria i restauració.

D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana arribaria a Nadal amb unes dades sobre la pandèmia molt més baixes per a fer compatible una major mobilitat entre persones per a les festes nadalenques.

‘Perdre temps, en aquest moment, és perdre vides, treballs i benestar’

La incidència del virus és menor ací que a tots els territoris del nostre entorn, per això som la comunitat peninsular amb la incidència més baixa del virus i prova d’açò és que “tots els països del nostre entorn europeu com Portugal, França, Itàlia o Regne Unit, tenen major incidència que nosaltres”, ha indicat Puig, al que prosseguia que “no podem perdre temps”, ja que “la situació empitjora i cal reaccionar amb contundència”. D’aquesta manera, amb les noves restriccions i el toc de queda, la Comunitat Valenciana s’avança, ja que “perdre temps, en aquest moment, és perdre vides, treballs i benestar”, ha indicat Puig. Per això, prevenció, responsabilitat i unitat “són els tres eixos que inspiren les noves mesures de la resolució que ara passe a desgranar”, ha conclòs Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 13 =