25n
25N
25N

Avanços en l'hostaleria: Ximo Puig anuncia hui una flexibilització de mesures

Es preveu que el president anuncie l’augment de l’aforament en interiors i allargar l’horari de tancament per al sector de l’hostaleria

Avanços en l'hostaleria: Ximo Puig anuncia hui una flexibilització de mesures
22/04/2021 -

El sector de l’hostaleria continua demanant a la Generalitat una flexibilització de les mesures que els permeta augmentar els seus ingressos, després de mesos de fortes restriccions. Així, tot apunta al fet que, aquest dijous, el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la Comissió Interdepartamental, anunciarà noves mesures per al sector, encara que, això sí, amb la màxima prudència. El mateix president assegurava que entenia la situació de l’hostaleria i que, per eixe mateix motiu, hi hauria avanços.

“No va haver-hi cap mena d’alçament excessiu, però sí que estem en condicions de superar algunes restriccions”. I és que encara que ha reconegut que s’ha notat l”efecte Pasqua’, la veritat és que “ha sigut molt baix”. D’aquesta manera, es preveu que la Generalitat aprove allargar el tancament dels bars i restaurants fins a les 20.00 hores – equiparant-lo al tancament dels comerços no essencials – i l’augment de l’aforament en interiors fins al 50%. No obstant això, caldrà esperar a la compareixença de Ximo Puig, prevista per a hui, per a conéixer les noves mesures, que entraran en vigor dilluns que ve, 26 d’abril.

Mentrestant, SOS Hostelería ja ha anunciat que presentarà un recurs contenciós administratiu en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra les actuals restriccions, ja que, diuen, “no existeix justificació per a aquestes mesures trobant-nos en un nivell de risc baix i amb dades més pròximes a la fase de nova normalitat”.

I és que entre les peticions de l’hostaleria es troba la utilització de la barra, ampliar l’aforament al 75% en els interiors, allargar el tancament fins a les 22.00 hores per a servir el torn de sopars i ampliar el nombre de comensals per taula a 8 o 10. Així mateix, demanen un pla de desescalada específic per a salons de noces, banquets i esdeveniments, així com organitzar actuacions en directe de djs o de grups musicals en locals amb la llicència corresponent.

No obstant això, la realitat dista molt de les reivindicacions de l’hostaleria. “La nostra eixida ha de ser prudent. Hem fet molt d’esforç perquè ara puguem dilapidar-lo”, ha assenyalat Puig al mateix temps que ha insistit que l’objectiu és “arribar a l’estiu en la millor situació possible”. “Això serà el millor per a la recuperació social i econòmica de la Comunitat Valenciana”.

Una recuperació que també vindrà acompanya amb l’augment de dosi en el procés de vacunació. I és que si aquest dilluns arrancava la vacunació massiva, ahir es coneixia que la Conselleria de Sanitat començarà a inocular la de Janssen aquest divendres. Les primeres 14.600 dosi es rebran aquest migdia i, a partir de demà, hi ha previsió de començar a vacunar a les persones majors d’entre 70 i 79 anys. Una vacuna que, com ha assenyalat Ximo Puig, “val el doble perquè requereix una sola dosi per a aconseguir la immunització”.

Sobre aquest tema, el president Puig ha recordat que el compromís que té la Comunitat Valenciana amb Johnson & Johnson és “rebre 2 milions de dosis d’ací a setembre”, la qual cosa suposa “la immunització del 40% de la població valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 20 =

museo prehistoria