25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia l'obertura d'una nova seu de Districte Digital a València per a la gestió de projectes Smart City

Ximo Puig anuncia l'obertura d'una nova seu de Districte Digital a València per a la gestió de projectes Smart City
07/06/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’obertura d’una seu de Districte Digital a València que gestionarà projectes Smart City, orientats a la cerca de solucions innovadores per a la mobilitat i sostenibilitat a les ciutats.

Així ho ha explicat durant l’obertura de la jornada ‘València 5G Day’, impulsada per l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTeam) de la Universitat Politècnica de València, en la qual també ha participat la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

En el transcurs de l’acte, el president ha destacat que la Generalitat considera prioritària la implantació en tots els àmbits de la tecnologia 5G en la Comunitat Valenciana, per això ha avançat que serà després de l’estiu quan Districte Digital d’Alacant llance la seua primera iniciativa a València, instant la comunitat innovadora internacional a la presentació de projectes de Smart City.

En aquest sentit, ha assegurat que la tecnologia 5G suposarà un “revulsiu per a la nostra economia”, atés que permetrà incrementar la productivitat i competitivitat de les empreses, els sectors productius i de la Comunitat Valenciana, generant “més ocupació qualificada i més prosperitat”.

El cap del Consell també s’ha referit a altres iniciatives que constaten l’aposta per la innovació tecnològica i que ja són una realitat en la Comunitat Valenciana, com la posada en marxa de la Base 5G, en la Marina de València; del laboratori públic d’experimentació i demostració sobre tecnologies 5G pioner a Espanya, o els múltiples projectes tractors que opten a fons europeus amb la finalitat d’automatitzar la logística en parcs industrials o en el port valencià.

Formació en intel·ligència artificial

Durant la seua intervenció, el president s’ha referit a la necessitat d’apostar per la formació en tots els nivells educatius amb la finalitat d’aconseguir una “transició digital justa”. En aquest sentit, ha anunciat la posada en marxa aquest mes de juny de la nova Escola de Postgrau i Xarxa de Centres d’Intel·ligència Artificial (Valgrai).

Puig ha destacat que la formació en Intel·ligència Artificial (IA) és una “aposta estratègica de la Generalitat”, per la qual cosa ha valorat el treball de la UPV i la xarxa d’universitats públiques valencianes en la preparació de la “pròxima generació de personal expert en intel·ligència artificial”.

Superació de desequilibris territorials i absorció de talent

A més de la formació i de la recerca i desenvolupament de noves tecnologies per a “convertir les ciutats en pols d’atracció d’empreses”, el president ha assegurat que el 5G ofereix altres oportunitats, com la millora de les connexions, que servirà de “palanca de superació de desequilibris territorials i activació de les immenses possibilitats del món rural”.

Així mateix, ha incidit en què la digitalització ampliarà la capacitat de les empreses per a “absorbir el talent que generen les nostres universitats”. En aquest sentit, ha assenyalat que “retenir i retornar” a la Comunitat Valenciana el talent emigrat per falta d’oportunitats constitueix una prioritat per a la Generalitat.

Finalment, el president també ha assenyalat que les tecnologies disruptives suposen una oportunitat per a diversificar el model productiu de la Comunitat, així com per a “fer més competitius i més resistents als nostres sectors tradicionals”.

Jornada València 5GDay

La jornada ‘València 5G Day’, sota el lema ‘5G i la digitalització de la indústria’, ha sigut impulsada per la Universitat Politècnica de València en col·laboració amb la Generalitat, amb la finalitat d’exposar, debatre i demostrar com la tecnologia 5G pot convertir-se en un revulsiu per a la modernització de la nostra indústria.

En el marc de la jornada han sigut presentats diferents desenvolupaments amb tecnologia 5G, entre el que es troba un robot social que és capaç de detectar l’ús de mascaretes i d’interactuar mitjançant telepresència, navegació autònoma i ser controlat remotament, així com un vehicle autònom connectat que permetrà millorar l’eficiència de les indústries, o un braç robòtic de diagnòstic remot que permet experimentar la Internet tàctil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dotze =