25n
25N
25N

Ximo Puig: "Allò important són les persones, i no que els partits polítics es miren el melic"

En l’acte de reconeixement dels títols aconseguits per la selecció valenciana de pilota al campionat europeu, Ximo Puig ha declarat que, “al no aprovarse els PGE, existeix un problema que cal solucionar”

Ximo Puig: "Allò important són les persones, i no que els partits polítics es miren el melic"
05/08/2019 -

Aquest matí, el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha rebut a la selecció valenciana en el Palau de la Generalitat, ja que va arrasar en el passat campionat europeu de pilota juvenil. “Crec que és una alegria per a tots els valencians i valencianes que la pilota valenciana estiga present en tots els campionats a escala europea i mundial”, ha asseverat Puig.

El president també ha afegit que, aquest acte, ha estat també “un reconeixement a tots els joves valencians que estan fent esport en aquests moments, ja que l’activitat física és una qüestió bàsica per a la vida i la convivència social”, assenyalant al seu torn els valors que desprén: “el coratge, la companyonia, la voluntat de treball i d’unió…”.

LA INVESTIDURA DE SÁNCHEZ

En ser preguntat pel diàleg que mantindrà aquesta vesprada Baldoví amb Pedro Sánchez, Puig ha respost que “la vocació i obligació del president és trobar i formar govern”, un govern amb “un programa assumible per qualsevol força política que recull els 6 reptes fonamentals per a Espanya”.

El president ha recalcat que, abans de parlar sobre com hauria de ser el govern central, “cal dialogar sobre el ‘què’ […]. Allò fonamental és el programa, i sobre la base d’ell ja es podrà generar una arquitectura institucional”. Segons Ximo Puig, “ allò important de totes aquestes converses són les persones, els votants espanyols, i no que els partits polítics es miren el melic“.

EL PROBLEMA De l’infrafinançament I DELS PGE

“Nosaltres no volem retallar, volem aconseguir que hi haja una solució al problema del finançament i al problema conjuntural d’aquest any: que no hi ha pressupostos“, ha afirmat el president. Segons el mateix Puig, a causa d’això, s’està llastrant la capacitat dels governs autonòmics, la qual cosa afecta, al seu torn, als serveis públics fonamentals”.

A més, el representant polític també ha reclamat que, des del govern autonòmic valencià s’exigeix que “es puguen generar, per fi, uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que donen resposta a les exigències raonables d’una comunitat que no vol ser més que ningú però tampoc menys que ningú.

EL PROBLEMA De l’OPEN ARMS

Sobre l’oferiment per part de la Generalitat d’acollir el vaixell Open Arms, tripulat per 121 immigrants, Puig ha declarat que el Govern del Botànic pensa “que la Comunitat ha de ser una societat oberta, humanitària, que creu que els drets universals no es poden trencar per res ni per ningú”.

El president exigeix “la màxima responsabilitat sobre aquest vaixell al govern italià, que és qui ha d’atendre’l”. D’altra banda, també indica que “és la comunitat internacional la que ha de prendre les mesures pertinents perquè això no succeïsca”.

“Per descomptat, la nostra comunitat està disposada sempre serà una taula de salvació, però aquesta és una qüestió de gran importància política, i no es pot permetre que hi haja països que no atenguen el que és el dret internacional, el qual diu que aquest vaixell ha de ser acollit en el port segur més pròxim”, assevera taxativament Ximo Puig.

El president ha acabat les seues declaracions amb una dura critica a l’actuació de la Unió Europea: “La decisió europea ha de ser ferma; no es pot estar permanentment desviant la responsabilitat d’uns altres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

CCCC
activem alfafar