caixa popular

Xavier Rius referma el compromís de la Diputació amb les societats musicals durant l’Assemblea de la Confederación Española

La institució, que agrupa a més d’un miler de formacions musicals d’arreu de l’Estat, va abordar a Llíria els nous reptes als quals s’enfronten les entitats musicals durant la celebració de la XXIV Assemblea General

Xavier Rius referma el compromís de la Diputació amb les societats musicals durant l’Assemblea de la Confederación Española
23/10/2017 -

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha participat en l’acte de cloenda de la XXIV Assemblea General de la Confederación Española de Sociedades Musicales, celebrada al llarg del cap de setmana en la localitat de Llíria, en la primera de les convocatòries celebrades en territori valencià des de que Vicente Cerdà assumira la presidència d’aquest ens.

Xavier Rius va incidir en que per a la Diputació de València «estar al costat de la direcció de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és garantia de futur per a les societats musicals», alhora que va animar els seus representants «a seguir treballant perquè la música associada a València continue sent una realitat i les formacions musicals gaudisquen del reconeixement artístic i social que es mereixen». Així mateix, Rius va aprofitar l’ocasió per refermar «el compromís de la Corporació provincial amb les nostres entitats musicals», va remarcar.

El responsable de l’Àrea de Cultura va participar en el lliurament dels distintius a les huit federacions de societats musicals participants en aquesta darrera assemblea. Es tracta de la Federación de Bandas de Müsica de Andalucía; la Federación Aragonesa de Sociedades Musicales y Escuelas de Música Amateur; la Federació Balear de Bandes i Associacions Musicals; la Federación Extremeña de Bandas de Música; la Federación Regional de Sociedades Musicales de la Comunidad de Madrid; la Federación de Bandas de Müsica de la Región de Murcia; la Federació Catalana de Societats Musicals; i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Entre els punts abordats per l’Assemblea, destaca l’aprovació, per unanimitat de tots els representants, tant de l’informe de gestió com també de l’informe econòmic del darrer exercici. A més, el col·lectiu ha procedit a la modificació de dos punts dels Estatuts de l’entitat per ampliar algunes de les finalitats de la mateixa; a més de procedir a l’aprovació d’una actualització del reglament electoral de la institució. Així mateix, les jornades han servit per a abordar els nous reptes als quals s’enfronten les entitats musicals a l’Estat.

La Confederación Española de Sociedades Musicales, constituïda l’any 1993, treballa en la coordinació i integració del moviment associatiu musical i cultural d’arreu de l’Estat. Agrupa a més de 1.100 societats d’un total de 15 federacions amb més de 60.000 músics, posseeix una xarxa d’escoles de música i dansa integrada amb 120.000 alumnes i compta amb un milió de socis.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris