caixa popular

Xavier Portilla guanya l’Imagine Express 2018 en el World Mobile Congress

Xavier Portilla guanya l’Imagine Express 2018 en el World Mobile Congress
23/03/2018 -

El veí de Godella, Xavier Portilla Edo, enginyer informàtic, membre d’Hyperloop UPV i de Makers UPV i treballador de l’IVI, ha sigut el guanyador de la cinquena edició d’Imagine Express 2018, en la categoria Incubation, en el World Mobile Congress, que es celebrà a Barcelona del 26 de febrer a l’1 de març.

Portilla va idear, juntament amb els dos membres del seu equip, l’aplicació mòbil ANNA, pensada per tal que les dones puguen tenir el control de la seua fertilitat mitjançant una autoanàlisi de sang.

Xavier Portilla ha assenyalat que «el premi és un gran assoliment a nivell personal, un reconeixement a l’esforç desenvolupat al llarg dels quatre dies del programa i una aposta ferma i clara per la innovació tecnològica».

Una app que avalua la reserva ovàrica

El dispositiu, enllaçat a l’aplicació mòbil ANNA, mesura, en temps real, els nivells de l’hormona antimülleriana (AMH), un predictor de la reserva ovàrica i, per tant, de la fertilitat. Aquest dispositiu facilita a les dones, amb una sola punxada al dit, la informació necessària per tal que un especialista puga fer un diagnòstic correcte i les dones puguen prendre la decisió més escaient pel que fa a la seua maternitat i, si cal, que puguen preservar els seus òvuls en el seu millor moment reproductiu, segons declaracions de l’IVI-Clínica de Reproducció Assistida i Fertilitat, patrocinador del projecte ANNA i col·laborador del programa Imagine Express 2018.

Portilla ha manifestat que «estem parlant del primer dispositiu portàtil d’aquestes característiques que es pot comprar a les farmàcies i, si es compara amb els sistemes actuals, tindria un preu molt més reduït, 30€ pels 150€ a hores d’ara, a què cal afegir les despeses de fer-te l’anàlisi en una clínica».

Imagine Express 2018

39 joves de 9 països han participat enguany en Imagine Express, un programa en què, al llarg de 4 dies, aquells que havien sigut seleccionats tenien la missió de crear aplicacions mòbils relacionades amb diverses temàtiques.

D’aquesta manera, ments creatives i enginyers de software que no es coneixien de res hi estigueren treballant per equips per tal de desenvolupar solucions innovadores. Les guanyadores, com la liderada por Xavier Portilla, es presentaren en la trobada internacional d’emprenedors que es celebrà de forma paral·lela al Mobile World Congress. «Veritablement, aquesta ha sigut la recompensa: poder exposar el projecte en una trobada d’inversors, a més de desenvolupar i poder llançar la idea des de l’IVI», ha assegurat Portilla.

L’equip d’Imagine Express

L’equip guanyador estava integrat, a més de per Xavier Portilla -encarregat del desenvolupament tecnològic del dispositiu-, també per Marta Balaguer i Albert Torre, responsables de les àrees creativa i de negoci, respectivament. Alhora, per al desenvolupament de la idea comptaren amb l’ajuda de la doctora Anne-Lucie Dessapt, ginecòloga d’IVI Barcelona i de Marco Hidalgo, mentor del projecte.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris