25n
25N
25N

Xavier Masó: "La política es fa passejant pel carrer"

Este cap de setmana Sueca es vestit de gala per a rebre un dels seus atractius turístics, el Sueca Sona

Xavier Masó: "La política es fa passejant pel carrer"

Amb 26 anys Xavier Masó Ferrando és des que s’iniciara la passada legislatura el 2n. Tinent d’Alcalde i regidor de Noves Tecnologies, Transparència, Participació Ciutadana, Turisme, DIAC i Joventut. Este jove cerca amb la seua incursió en el món de la política convertir en un referent turístic, dins de les seues possibilitats, a la població de Sueca.

Com s’esta treballant en l’àrea de Turisme?

M’he posat unes metes doncs tinc diferents àrees. Tot es veurà al final de legislatura però el que en principi estic intentant canviar és, fonamentalment, la forma de treballar del mateix Ajuntament més que dur a terme noves iniciatives. Per exemple, en l’àrea de Turisme comencem a donar-li un canvi doncs hem assegut bases que traspassen la legislatura. Estem canviant la forma en la qual la gent visualitza el nostre municipi, hem començat a anar una altra vegada a fires (Fitur, Fira de Bilbao, Barcelona, València…) i açò és un impuls gran perquè estem aconseguint que venja gent de fora a conéixer la nostra població i la riquesa que tenim. La veritat és que no tenim una gran oferta hotelera en estos moments però si podem aconseguir que la gent venja a passar un parell de dies.

La transparència avui dia és molt important de cara al ciutadà…

En transparència i participació ciutadana és una àrea nova en la qual cerquem aconseguir obrir l’Ajuntament a la ciutadania. Tenim una aplicació perquè la gent comunique les coses que estan o funcionen malament a Sueca o es comunique amb el consistori. Hem modificat la web cercant donar-li dinamisme, els pressupostos estaran en la web, tothom pot saber que es gasta o no el pressupost i un nou reglament de participació ciutadana que d’aquí a una mica serà aprovat.

bonicos979Este cap de setmana se celebra el Sueca Sona…

Quant a Joventut este cap de setmana tindrem el Sueca Sona que des de fa anys es porta fent juntament amb el Consell de la Juventut. El Sueca Sona va nàixer perquè la gent del poble, la joventut poguera eixir al carrer i mostrar el seu art perdent la por escènica. No és anar a una sala sinó traure el festival al carrer.

Enguany hi hauran 15 grups de diferents comarques, ja no està centrat solament en gent de Sueca, sinó també cerquem donar-li visibilitat a xicotets grups d’altres poblacions o províncies. Cerquem també introduir nous estils musicals (DJ, música electrònica) i també hem cercat la col·laboració amb l’Espiga Rock, que és el que se celebra en les festes patronals de setembre. Del Sueca Sona eixirà un guanyador, d’un concurs de 4 participants, i seran els teloners de l’esdeveniment de setembre. Tenim també el Casal Jove que ho hem reorganitzat amb activitats temàtiques per a tots.

Què és el que cerca canviar en les seues àrees?

Sobretot el canvi ho cerque en l’àrea de turisme el que cerque és que tot el poble es crea que Sueca té un turisme potencial i que els comerços treballen per a aconseguir-ho. Cerquem que una família, una parella puga venir a Sueca a passar tot el dia i conéixer la nostra població.

Com van ser els seus inicis en el món de la política?

Crec que va ser una mica per l’afecte al poble, vinc del món associatiu doncs vaig estar en Juniors, la Falla, en grups… et vas interessant per coses del poble, per la qual cosa passa i a poc a poc entres en política cercant millorar. És difícil perquè quan eres polític no pots fer els canvis com t’agradaria però si pots veure que a poc a poc van canviant les coses i açò et dóna esperança que és possible el canvi encara que tot costa molt.

Personalment li ha canviat la vida en entrar en política?

Sí, sí que canvia. En el meu cas intentes ser un exemple. En un poble xicotet tothom està pendent del que feixos o dius. Intentes fer la teua vida normal però eres conscient que t’observen. A més, la gent ve a explicar-te les seues necessitats i problemes, moltes vegades no són de la teua àrea però les escoltes i intentes ajudar-la en tot el que pugues. Ells entenen que el teu eres un representant del poble i els és igual quina àrea treballes, la qual cosa volen és que els ajudes. M’agrada anar pel carrer veient la realitat i parlant amb la gent. Considere que eixa és la millor forma de fer política. La política es fa passejant pel carrer, a més crec que fa falta que la gent jove s’involucre en estos temes, que hi haja més joves en política.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =