25n
Orgull
Orgull

Xavier Jorge, nou alcalde de Vilamarxant

Xavier Jorge, nou alcalde de Vilamarxant
12/06/2021 -

Xavier Jorge (Ciutadans) ha sigut elegit nou alcalde de Vilamarxant (València) en el ple extraordinari celebrat aquest dissabte, en el qual ha sumat la majoria de vots amb el suport dels grups municipals del PP i de Cs.

Després de la renúncia al càrrec d’Héctor Troyano (PP) com primer edil, s’ha fet efectiu el pacte de govern que van rubricar els dos partits que es troben en l’equip de govern i que donava l’alcaldia primer a Troyano i en els dos últims anys de legislatura a Jorge, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Durant el seu discurs de presa de possessió, el nou alcalde de Vilamarxant ha agraït a Héctor Troyano i el seu equip el treball realitzat durant la primera part de la legislatura i ha destacat que “sempre s’ha mirat pel benestar de Vilamarxant, especialment en aquest moment tan complicat de la pandèmia, en el qual hem hagut de prendre decisions difícils buscant sempre el millor per a la salut dels nostres veïns”.

El nou primer edil ha valorat que comença una etapa “amb il·lusió i ganes de treballar pel nostre poble” i ha posat l’accent en “la participació, la transparència, el diàleg i el consens entre totes les sensibilitats polítiques en el ple municipal”. Així, ha oferit diàleg a Compromís i al PSOE de Vilamarxant per a “col·laborar i portar avant les iniciatives pel bé del nostre municipi”.

D’altra banda, Jorge ha avançat que pretén realitzar “polítiques liberals, de centre, de progrés i que potencien especialment la llibertat dels ciutadans, la creació d’ocupació, la reactivació econòmica i la prosperitat per a poder garantir benestar, portar avant polítiques socials, potenciar la cultura i valorar el patrimoni local i els nostres recursos naturals i el medi ambient”.

“Les principals polítiques seran abaixar impostos per a reduir la pressió fiscal, activar l’economia local i incentivar l’ús d’energies renovables i sostenibles; modernitzar l’atenció als ciutadans i millorar els serveis municipals, especialment els relacionats amb les infraestructures hidràuliques, la neteja viària, i la recollida i gestió de residus”, ha manifestat.

Igualment, ha concretat que “també serà prioritari cobrir el deute històric d’inversió amb els llauradors i els ciutadans que viuen en l’extraradi, dotar d’espais d’oci i zones verdes a tots els barris del nostre poble, especialment als situats més en la perifèria, i millorar les infraestructures esportives, culturals, socials i juvenils per a posar a Vilamarxant en el segle XXI”.

Finalment, Jesús Montesinos, del PSPV-PSOE, i Voro Golfe, de Compromís, que també han intervingut durant la presa de possessió, han desitjat “la millor de les sorts” a Xavier Jorge, que seguirà, a més d’ostentar l’alcaldia, amb les seues àrees de treball a l’Ajuntament del municipi del Camp de Túria.

Al ple d’investidura han assistit la síndica de Cs en Les Corts Valecianes, Ruth Merino; la portaveu en la Diputació de València, Rocío Gil, les diputades autonòmiques Mamen Peris i Patricia García; el diputat provincial i secretari d’Acció Institucional, Jesús Gimeno; la secretària d’Organització, Teresa Ortiz, i el responsable nacional de política municipal, Fernando Giner, entre altres càrrecs de la formació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =