25n
25N
25N

Xàtiva suspén el servei d'autobús i tanca els seus espais públics pel coronavirus

Xàtiva suspén el servei d'autobús i tanca els seus espais públics pel coronavirus
13/03/2020 -

Xàtiva ha publicat hui un bàndol en el qual anuncia les mesures excepcionals que prendrà per a evitar el contagi del coronavirus a la localitat. Aquestes normes contemplen el tancament dels centres públics, la suspensió de totes les activitats previstes i la cancel·lació de la circulació de bus urbà i el tren turístic.

Quant a la suspensió d’activitats, la norma afecta a totes: les de naturalesa sociocultural, turística, formativa, esportiva i festiva. A més, romandran tancats tots els locals públics, entre els quals destaquen la Casa de la Cultura, de la Joventut i de les Dones, així com l’arxiu municipal, la biblioteca, tots els centres esportius, els museus, el teatre i el centre de majors.

Xàtiva també revocarà els permisos per a ocupar l’espai públic, i també les cessions d’espais municipals. De la mateixa manera, es traslladarà a tots els centres socials i educatius la necessitat de suspendre viatges i visites organitzades. També quedarà, a més, paralitzada l’activitat dels mercats permanents i ambulants.

L’autobús urbà i el tren turístic queden paralitzats, i l’accés als edificis públics quedarà limitat per aforament. A més, les activitats administratives hauran de ser tramitades telemàticament sempre que siga possible, per a així evitar el desplaçament a les seus.

Quant a les entitats privades, zones comercials i espais d’oci, l’Ajuntament de Xàtiva demana no realitzar activitats especials que comporten la congregació massiva de persones. De la mateixa manera, també recomana a la ciutadania que evite les reunions massives i no viatge ni es desplace llevat que siga estrictament necessari.

Finalment, el consistori prega als habitants de la localitat que mantinguen una actitud responsable, i que seguisquen en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries. A més, remarca la importància de no traslladar-se a un centre sanitari en cas de presentar símptomes de coronavirus, i recorda que la Generalitat ha habilitat el telèfon 900 300 555 per a atendre les persones que creguen que poden estar contagiades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

caixaontinyent
paterna
Informacion coronavirus