25n
25N
25N

Xàtiva renovarà el conveni amb Insvacor per a la continuïtat del programa de rehabilitació cardíaca

El consistori subvenciona el 50% del cost d’aquest programa per als veïns i veïnes de Xàtiva

Xàtiva renovarà el conveni amb Insvacor per a la continuïtat del programa de rehabilitació cardíaca
27/01/2021 -

L’Ajuntament de Xàtiva prolongarà el conveni amb l’Institut Valencià Pro-Cor (Insvacor) que es va rubricar el passat mes de febrer de 2020 per al desenvolupament del programa comunitari de rehabilitació cardíaca, del qual es poden beneficiar els veïns i veïnes de Xàtiva.

Malgrat que la pandèmia impossibilita les classes presencials, des de l’Ajuntament han recordat que es realitza un constant contacte telefònic amb els usuaris i usuàries per part dels fisioterapeutes encarregats del programa, al mateix temps que s’envien vídeos i activitats per tal de realitzar als domicilis.

«La idea és dur a terme el control d’aquelles persones que hagen tingut una afecció cardíaca i vulguen seguir un programa d’entrenament i manteniment, aconseguint que la població de Xàtiva afectada puga tindre un control mitjançant els professionals d’aquesta patologia», ha manifestat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent.

El contracte de col·laboració consta d’un programa de dos dies a la setmana per fer exercicis controlats per un fisioterapeuta especialitzat en afeccions cardíaques a les instal·lacions municipals. A causa de la pandèmia el control presencial no és possible, però si es realitza una revisió periòdica de les analítiques.

Cal recordar que l’Ajuntament de Xàtiva subvenciona el 50% del cost de la rehabilitació, amb el que les persones interessades tan sols han d’abonar una quota de 15 euros per participar en aquest programa. A més a més, es recorda a les persones que no formen part encara i que pateixen problemes cardíacs, que poden sumar-se a la iniciativa posant-se en contacte amb el departament de sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 13 =