25n
25N
25N

Xàtiva planteja una normativa sobre els jardins públics

Xàtiva planteja una normativa sobre els jardins públics
07/08/2019 -

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament l’anunciada reunió entre els veïns i veïnes de les comunitats de propietaris pròximes al Jardí de la Pau i les autoritats locals, amb la finalitat d’abordar propostes de solució per als incidents ocorreguts en l’entorn del jardí durant les darreres setmanes. Els veïns han estat atesos per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i pels regidors Juan Giner, responsable de Seguretat Ciutadana i Ignacio Reig, segon tinent d’alcalde.

També han estat presents en la reunió diversos responsables de les forces de seguretat, com ara el comissari cap de la Policia Local, Antonio Collado; l’inspector cap de la Comissaria de Policia Nacional de Xàtiva, José Antonio Martínez; l’inspector i cap del Grup Operatiu de Policia Nacional, Alejandro Cantador i l’oficial de Policia Local, Francisco Barberá. Així mateix, han assistit tècnics municipals de l’àrea de Benestar Social, com ara l’assessora jurídica Amparo Morant.

En el transcurs de la reunió, els veïns i veïnes han mostrat la seua preocupació i malestar per la reiteració d’incidents i actes vandàlics que venen produint-se en el jardí i que afecten la convivència veïnal. Com a resposta a aquesta situació, s’ha proposat l’elaboració d’una normativa d’ús dels parcs i jardins públics que faculte tant a l’Ajuntament com a les forces de seguretat a prendre mesures de major contundència de cara a assegurar un clima de convivència adequat a les necessitats dels usuaris i veïnat. Val a dir que tant els agents de la Policia Local com de la Nacional acudeixen freqüentment a aquesta zona a requeriment dels veïns.

També s’ha acordat intensificar la presència policial en els voltants del jardí, així com una major pressió sobre els infractors com a mesura dissuasiva de les actituds incíviques que venen ocasionant el malestar dels veïns. D’altra banda, el departament de Benestar Social revisarà la situació de les persones identificades per les forces de seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

art en blanc
art en blanc