25n
Orgull
Orgull

Xàtiva-Ontinyent premia les idees innovadores dels seus professionals per a la millora de la qualitat i la seguretat assistencial

Ha organitzat un concurs d’idees per a premiar la més innovadora entre els seus professionals

Xàtiva-Ontinyent premia les idees innovadores dels seus professionals per a la millora de la qualitat i la seguretat assistencial
12/05/2021 -

La Unitat d’Innovació del Departament de Salut Xàtiva Ontinyent, ha organitzat un concurs d’idees innovadores per a fomentar i posar en marxa les propostes dels seus professionals que milloren la qualitat assistencial, la seguretat de pacients i professionals i la sostenibilitat.

Esta iniciativa, en format concurs, és pionera dins de les institucions sanitàries de la Comunitat Valenciana i preten reforçar el paper de la I+d+ i dins de les organitzacions assistencials de la Sanitat Pública potenciant els seus professionals que són la principal font del coneixement.

A aquest concurs d’idees pot accedir qualsevol empleat del departament de qualsevol de les seues categories professionals. L’objectiu fonamental d’aquesta iniciativa és animar a la generació d’idees innovadores que amb posterioritat, puguen convertir-se en realitat aprofitant la xarxa de col·laboració publicoprivada que ja té en funcionament la plataforma ESSALUD i en la que ja treballen en comú, empreses i sanitat, en el desenrotllament d’un bon nombre de projectes i idees.

Idees innovadores

Les idees innovadores que es poden presentar s’agrupen en quatre àmbits o categories: La sostenibilitat econòmica/energètica, la satisfacció de pacients i professionals, la seguretat de pacients i professionals i la COVID19.

En la inscripció en aquest concurs es realitza a través d’un formulari breu en què només s’ha d’identificar si és una idea individual o col·lectiva, el seu centre de treball, a quina necessitat respon la idea i quin és el problema detectat a què donarà solució la proposta que es plasma, així com destacar quins són els aspectes que converteixen a la seua idea en “idea innovadora”.

Les idees seran valorades per un jurat compost per un responsable de la Fundació FISABIO, un representant de la Conselleria de Sanitat, facultatius, alcaldes dels dos municipis més poblats del departament, un degà universitari, un enginyer, una representant de la comissió d’investigació i la gerència del departament.

La Unitat d’Innovació

La Unitat d’innovació que organitza aquest concurs, porta treballant en el foment d’idees i la seua conversió en realitat des de 2019 i ja compta amb diversos projectes en desenrotllament. Un exemple d’això són les màscares innovadores que desenrotlla un equip d’infermeria de l’hospital d’Ontinyent, o l’App per a usar bé els equips de protecció facial o els EPI reciclables que van en la mateixa línia que el procés de desinfecció de màscares per a la seua reutilització. Projectes que ja es troben en avançat estat de desenrotllament i posada en marxa.

El concurs porta per nom JO INNOVE, i compta amb un espai web propi amb tota la informació i accessibilitat des de www.joinnove.fisabio.es

JO INNOVE ofereix com a premi per a la idea guanyadora, una visita a l’Hospital Vall d’Hebron a Barcelona per a conéixer les seues instal·lacions i debatre amb els professionals que lideren la investigació en el dit centre sanitari. El viatge s’organitzarà per a cap de setmana i per a un grup màxim de fins a quatre persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − dotze =