25n
25N
25N

Xàtiva marca les línies del seu futur amb el Pla Director d'Inversions

Entre 2021 i 2023 s’invertiran més de 15 milions d’euros en 19 projectes

Xàtiva marca les línies del seu futur amb el Pla Director d'Inversions

El ple ordinari de Xàtiva corresponent al mes de febrer aprovava dissabte passat el Pla Director d’Inversions que es desenvoluparà a la ciutat entre el 2021 i el 2023. Un pla que va comptar amb el suport de tots els grups presents en el Consistori (PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans), a excepció del Partit Popular, que es va abstenir.

Es tracta d’un pla que compta amb un total de 19 intervencions que s’executaran en aquests pròxims tres anys, amb un pressupost que superarà els 15,3 milions d’euros. Els projectes més importants en inversió estan englobats dins del Pla Edificant, mentre que uns altres venen marcats pel Pla d’Inversions 2021 de la Diputació de València, i la resta seran finançats completament amb fons municipals.

PROJECTES AMB CONTINUÏTAT

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, destaca el suport majoritari en el ple “sense cap vot en contra, per la qual cosa pensem que és un bon punt de partida per a un Pla que ha d’impulsar la necessària reactivació econòmica de la ciutat”. El primer edil incideix en què es tracten d'”actuacions centrades en la millora dels serveis públics, amb una dotació econòmica que està garantida gràcies al suport de les institucions valencianes i als recursos propis de l’Ajuntament”.

Per part seua, el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, espera que aquest Pla Director d’Inversions “aprofite com a fil conductor de la nostra gestió els pròxims tres anys. Aquestes propostes podran ser o no compartides per governs posteriors, però queden com a orientació per a la següent legislatura atés que segur d’aquestes obres s’allargaran més enllà de juny de 2023”.

El mateix Reig incideix en què “la gestió municipal tendeix a ser anual, i això provoca que es deixen de banda projectes que necessiten una continuïtat al llarg de diversos exercicis” i destaca que “un Pla Director genera una dinàmica molt positiva al voltant de les obres estratègiques, permetent fixar un full de ruta, un seguiment del procés de planificació de la dotació econòmica, la redacció dels projectes o les modificacions necessàries i, finalment, l’execució de les obres”.

APOSTA PER L’EDUCACIÓ

Les intervencions més destacades es produiran en matèria d’Educació, amb la reforma del col·legi Attilio Bruschetti, la reforma del CEIP FP La Costera, l’ampliació de l’IES Josep de Ribera i la reforma de la cafeteria, i el nou col·legi Pla de la Mesquita, que comptarà amb una inversió de més de 6 milions d’euros.

En l’apartat esportiu la inversió més important, que a més es realitzarà amb recursos propis de l’Ajuntament, és la del desdoblament del pavelló Francisco Ballester (1.815.000 euros), mentre que en Promoció Econòmica es durà a terme el Pla Urbà d’Actuació Municipal.

Quant a Serveis Públics es durà a terme una reparació important en els Depòsits de Sant Josep, a més de la reparació de la xarxa número 1 d’aigua potable al carrer Sant Pasqual per a connectar el sistema de Xàtiva amb el sistema d’aigües de Bixquert i el desenvolupament del Pla de Seguretat de Vies Urbanes amb les fases VI i VII, que completaran el canvi d’il·luminació de tota la ciutat.

EL TRIPLE DE PRESSUPOST PER A MOBILITAT

En matèria de Mobilitat el Pla de Camins i Vials de Xàtiva quasi triplicarà el pressupost dels últims anys (260.000 euros), a més de realitzar-se la urbanització de la carretera del Genovés i el camí de Sant Antoni, complint una reivindicació veïnal, i l’aparcament de Lluís Alcanyís, on es buscarà el finançament necessari perquè el terreny és municipal i es tracta d’una infraestructura clau.

Quant a Cultura, destaca la redacció del Projecte del Centre Raimon d’Activitats Culturals, la millora de l’accessibilitat dels locals de les Bandes de Música i obres de sonorització del Gran Teatre, mentre que en medi ambient s’invertirà en la reparació de la Casa de la Llum i la Cova Negra, la reforma de la Glorieta José Espejo i la primera fase de la futura Via Verda que unirà Xàtiva i Carcaixent.

Pel que respecta a Acció Social, es durà a terme el projecte del futur Centre de Dia Comarcal, que actualment compta amb una memòria valorada que supera els 2 milions d’euros. El següent pas serà modificar la titularitat dels terrenys, es redactarà el projecte i s’executaran els treballs arqueològics, a l’espera del finançament per part de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 6 =