25n
25N
25N

Xàtiva incorpora més de 102.000 euros al pressupost per tal de fer front als interessos de la Ciutat de l'Esport

El pagament per la liquidació d’interessos ascendeix a 230.591 euros i suposa l’esgotament de tot el crèdit disponible en 2021 per a aquesta partida

Xàtiva incorpora més de 102.000 euros al pressupost per tal de fer front als interessos de la Ciutat de l'Esport
04/02/2021 -

L’Ajuntament de Xàtiva ha hagut d’incorporar aquesta setmana al pressupost municipal una modificació de 102.666 euros per tal de fer frontal pagament d’interessos de demora per la liquidació de les obres de la Ciutat de l’Esport, que ascendeixen a un total de 230.591,97 euros.

La Junta de Govern del passat dilluns va tractar l’auto del Jutjat Contenciós-Administratiu número 6 de València del passat 8 de gener pel qual s’aprovava la liquidació d’interessos per tal d’atendre la reclamació de l’empresa constructora ACCIONA S.A.

“Amb aquesta incorporació de més de 102.000 euros esgotem tot el crèdit disponible en 2021 per al pagament d’interessos, per tal de pagar encara la liquidació de les obres de la Ciutat de l’Esport que l’anterior equip de govern del Partit Popular va inaugurar en 2011”, ha assegurat el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva Ignacio Reig, qui ha afegit que “aleshores ja van manifestar que estava tot pagat i que fins i tot encara s’havia produït un estalvi. Deu anys després, els ciutadans de Xàtiva continuen pagant el desgavell de gestió del govern anterior”.

Aquest pagament d’interessos correspon a la liquidació del cost total dels conceptes de liquidació d’obra, obres de reparació en garantia, obres complementàries i obres d’habilitació del “Pich and Put” –que no s’ha finalitzat mai-, i que ascendeixen a un total de 2,12 milions d’euros –enfront dels 1,82 euros que s’havien estipulat-, per la qual cosa el cost total de la Ciutat de l’Esport de Xàtiva ja supera sobradament els 14 milions d’euros quan el pressupost inicial era de 7,7 milions.

Són nombrosos els sobrecostos als quals l’Ajuntament ha hagut de fer front en els darrers anys i que no estaven contemplats al projecte inicial, com ara el desviament d’una línia d’alta tensió (1,1 milions d’euros), indemnitzacions per l’expropiació dels terrenys l’any 2008 (2,18 milions d’euros) i distintes ampliacions de l’obra i treballs al marge del projecte. En 2019 l’Ajuntament va iniciar accions penals derivades d’aquest contracte d’obra pública contra l’arquitecte municipal (aleshores Antonio Vela), l’empresa contractista (Acciona Infraestructuras S.A.) i la direcció facultativa de l’obra (IDOM Ingeniería y Arquitectura S.A.).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =