25n
25N
25N

Xàtiva finalitza la reparació d'un dels trams del camí de Sant Antoni afectat per la DANA de l'any passat

S’han col·locat uns gabions de pedra per tal de millorar la filtració d’aigua i s’ha procedit al desbrossament de la zona i a la substitució de les tanques

Xàtiva finalitza la reparació d'un dels trams del camí de Sant Antoni afectat per la DANA de l'any passat
10/02/2021 -

L’Ajuntament de Xàtiva ha finalitzat la reparació d’un dels trams de la senda del Portet (tram PR-CV 78), concretament el corresponent al camí de Sant Antoni que porta a les Arcadetes.

Les pluges del mes de gener de 2020 van deteriorar diferents trams del camí de Sant Antoni, generant trencaments de ponts de fusta, tanques i gabions, amb la consegüent perillositat en alguns punts on el trànsit de senderistes i ciclistes és fluid, especialment durant els caps de setmana.

Els treballs en qüestió, que han suposat una inversió total de 9.000 euros, han consistit en la col·locació d’uns gabions de pedres per a la contenció de terres, el desbrossament de la zona i la substitució i el muntatge de noves tanques protectores.

“Aquest espai es desbrossa contínuament per tal de reconduir l’aigua, ja que per la casuística de l’entorn tota la desembocadura d’aigua que cau des de dalt anava a parar al mateix lloc, on s’acumulava i acabava fent malbé el terreny cada vegada que hi havia pluges intenses”, ha explicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha recordat que anteriorment ja es va executar una obra amb la col·locació de troncs, la qual es va trencar a conseqüència de la DANA de principis de 2020 que va comportar fortes pluges a la ciutat. “Durant la pandèmia hem estat reunint-nos per veure quina solució efectiva li podíem donar a aquesta zona, i es va acordar la col·locació d’aquests gabions amb pedra, gràcies als quals es podrà filtrar l’aigua que baixa de la muntanya per tal d’evitar la pressió en aquesta zona a causa dels despreniments”.

Des de la regidoria es continua treballant en realitzar altres millores a la zona, com ara la reparació i substitució de les tanques de la Cova Negra que també es van veure afectades per la DANA i pels episodis de fort vent, els quals van provocar la caiguda d’alguns arbres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =