25n
Orgull
Orgull

Xàtiva llança la convocatòria de subvencions per a les associacions de comerciants de la ciutat

Les ajudes busquen dinamitzar el comerç local, millorar la digitalització dels establiments comercials i potenciar les relacions entre els comerciants i consumidors

Xàtiva llança la convocatòria de subvencions per a les associacions de comerciants de la ciutat
08/07/2021 -

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat les bases que han de regir la convocatòria pública per a la concessió de subvencions a les associacions de comerciants de la ciutat durant el present exercici. La quantitat total destinada a cobrir aquesta línia de subvencions és de 36.000 euros, encara que l’Ajuntament podria augmentar finalment aquesta quantitat emprant els romanents d’altres programes d’ajudes del Pla Reactivem Xàtiva. La convocatòria d’enguany inclou la possibilitat de que les associacions de comerciants puguen rebre una bestreta del 50% de la subvenció total concedida. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies, comptats des de l’endemà al de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.

La quantitat assignada a les subvencions s’ha incrementat un 20% respecte als paràmetres habituals en anys anteriors, a excepció del cas de 2020, on aquesta quantitat es va duplicar amb l’objectiu de pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia en les activitats de les organitzacions dels comerciants de la ciutat. L’objecte de la subvenció és el finançament de campanyes i actuacions dirigides a la dinamització del comerç local, la millora en la digitalització dels establiments comercials i potenciar les relacions entre els comerciants i consumidors.

El primer àmbit de les ajudes subvencionals aniran destinades a projectes de dinamització, comunicació, formació i sostenibilitat que hauran de fomentar activitats d’interès públic o social que donen a conèixer, dinamitzen i potencien el comerç urbà de proximitat i promoguen l’associacionisme i la col·laboració comercial local amb l’objectiu d’atraure clientela cap al comerç local. A més, es crearan campanyes de sensibilització amb el comerç tradicional, actuacions dirigides a fomentar l’associacionisme i creació de xarxes de confiança, reciprocitat, solidaritat i col·laboració amb el comerç tradicional l’objectiu del qual siga fomentar la cooperació entre els comerciants minoristes i la seua participació conjunta i projectes que continguen accions cohesionades de dinamització i promoció del comerç de la ciutat en el seu conjunt i que milloren la competitivitat del comerç de Xàtiva. D’aquesta manera les campanyes de comunicació de cada projecte han de tenir un important nivell de notorietat dins i fora del municipi.

També s’apostarà per la formació i reciclatge del capital humà amb jornades i tallers d’atenció al client, fidelització, aparadorisme, idiomes, tècniques de marxandatge/gestió del punt de venda, ofimàtica, entre d’altres i es millorarà de la competitivitat amb jornades i tallers relacionades amb el comerç electrònic, noves tecnologies, societat de la informació i comunicació.

D’altra banda, es duran a terme accions en l’àmbit de la digitalització del comerç com la creació de continguts digitals per a la seua publicació a Internet, la renovació de la pàgina web de l’associació, dels perfils de xarxes socials i del perfil de Google Business. Així, es dinamitzarà la gestió i publicació de continguts a web, xarxes socials (community manager), butlletins de notícies (newsletters), elaborant un pla de màrqueting digital i campanyes de publicitat online (publicitat a cercadors, display, xarxes socials, portals, etc). Per últim, es desenvoluparan accions per posar en marxa la venda en línia per als comerços associats; així com accions promocionals per als comerços associats d’innovació comercial: repartiment a domicili, crear nous canals de comercialització (venda on-line), fidelització de clients (via SMS, xarxes socials, etc.).

És un requisit indispensable que les accions d’aquest programa promoguen bones pràctiques mediambientals i de responsabilitat social, així com que contribuïsquen a millorar les competències professionals de les persones que treballen a l’associació i a les empreses associades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + tres =