Xàtiva contractarà 24 joves gràcies al programa Avalem Joves Plus

Guardar

oficina_paro
oficina_paro

Un any més, el programa Avalem Joves Plus subvenciona a joves menors de 30 anys amb un contracte d'un any de durada en prop de 500 ajuntaments de la Comunitat Valenciana. Un d'aquests Ajuntaments que reben aquesta ajuda és l'Ajuntament de Xàtiva.

La subvenció rebuda a Xàtiva pel programa SERVEF Avalem Joves Plus, sumant les quantitats acumulades per EMPUJU i EMCUJU, consta d'un total de 396.041 euros. Per la qual, Xàtiva és una de les ciutats amb més pressupost en quantitat d'ajudes a la Comunitat Valenciana. Amb aquestes subvencions, l'Ajuntament de Xàtiva incorporarà a 24 joves oferint-los un lloc de treball.

Per una banda, es troba la subvenció destinada a persones joves qualificades (EMCUJU), majors de 16 anys, inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, contracte en pràctiques, a jornada completa durant un període de 12 mesos. Els títols que es requereixen en aquest cas a la ciutat són: 1 en Grau en Gestió Turística, 1 en Grau en Economia, 3 Tècnics Superiors en Sociocultural i Turística, 1 Tècnic Superior en Projectes d'Edificació i 5 Tècnics Superiors en Administració i Finances.

Per altra banda, la subvenció destinada a persones joves majors de 16 anys, inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, amb les mateixes condicions de contracte, ofereix 6 llocs de treball requerits per a Conserges, i 7 llocs de treball requerits per a Peons generals (2 destinats a jardineria, 2 destinats a obres, 2 a agricultura i 1 a neteja).

Avalem Joves Plus és un programa de subvencions d'ocupació destinades a la contractació de persones joves, qualificades i no qualificades, per part d'entitats locals. Aquest programa del SERVEF té una triple finalitat: millorar l'ocupabilitat dels menors de 30 anys, proporcionar experiència laboral i fer valdre el talent jove a l'administració pública.

Aquest tipus d'iniciatives han contribuït al fet que la desocupació juvenil a la Comunitat haja caigut. La línia actual del SERVEF és donar prioritat a les actuacions per a la integració laboral dels col·lectius amb més dificultats d'inserció, com és el cas dels joves. L'objectiu és generar un mercat laboral més inclusiu mitjançant la creació de polítiques focalitzades en grups específics. Per tant, cal remarcar també que és fonamental la col·laboració entre els ajuntaments i el Consell per posar en marxa amb èxit programes d'ocupació com aquest.

Destacats