25n
25N
25N

Xàtiva tanca al públic les instal·lacions municipals durant quinze dies per a contenir la propagació de la pandèmia

Les mesures aprovades entraran en vigor demà i s’estendran almenys fins el 17 de novembre

Xàtiva tanca al públic les instal·lacions municipals durant quinze dies per a contenir la propagació de la pandèmia
02/11/2020 -

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha comparegut aquest dilluns per tal de donar a conéixer les noves mesures implantades a la ciutat a partir de demà davant l’agreujament de la situació sanitària provocada per un increment exponencial de contagis per Covid-19 en els darrers dies.

El primer edil ha signat hui un ban en el qual s’especifica que queden suspeses totes les activitats municipals culturals, turístiques i esportives al nucli urbà de Xàtiva, disseminats i pedanies, ordenant-se el tancament temporal al públic de les instal·lacions municipals, a excepció de la Casa de la Ciutat (on serà necessari cita per a accedir), el Conservatori, el cementeri i el Castell de Xàtiva.

També se suspén la circulació del trenet turístic i s’ordena el tancament temporal de parcs i jardins i de les instal·lacions esportives municipals, on només es permetrà l’activitat federada a porta tancada i sense possibilitat d’utilitzar les dutxes.

Les instal·lacions municipals afectades per aquest tancament són Casa de Cultura, Casa de la Joventut, Casa de les Dones, Espai Cultural de Sant Domènec, Arxiu, Biblioteca, Centre Cultural de Xàtiva (CCX), Poliesportiu de Les Pereres, Pavellons de Voleibol i Francisco Ballester, camps municipals de la Murta i Paquito Coloma, Oficina de Turisme, Espai Borja, Museus de l’Almodí, Belles Arts, Corpus i Faller; Gran Teatre, pista esportiva d’Annauir, Skate Park, pistes esportives urbanes d’Ausias March i plaça de la Constitució (barri del Carme); i dependències municipals del carrer Engai.

A més a més, se suspenen les autoritzacions d’ús d’espais municipals a excepció de terrasses, contenidors d’obra i altres anàlegs sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat del decret aprovat, i es prohibeix terminantment el consum d’alcohol a la via pública durant les 24 hores del dia, excepte en els establiments d’hostaleria i restauració.

Pel que fa als casals fallers i resta de seus socials d’associacions o clubs, el seu ús queda circumscrit a les limitacions de reunió del RD 926/2020 de 25 d’octubre, amb un màxim de 6 persones.

«Les xifres de la setmana passada són lleugerament millors que les de l’anterior, però encara no són bones, pel que hem decidit prendre noves mesures per a protegir la salut dels veïns i les veïnes de Xàtiva», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha incidit en què «aquestes mesures les prenem per tal d’avançar-nos com a ciutat a les mesures que puga prendre pròximament l’autoritat sanitària, que és la qui té potestat a l’hora de prendre mesures en activitats, hostaleria i comerç».
Les mesures entren en vigor a partir de demà dimarts i tindran una durada de quinze dies -fins al dimarts 17 de novembre-, prorrogables en funció de l’evolució de les dades sanitàries. Tant la Policia Local com la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat vetllaran pel compliment d’aquestes mesures i actuaran en cas d’observar incompliments.

«Nosaltres podem tancar les instal·lacions municipals i evitar els contactes que ací es realitzen, però no podem entrar a la vida privada de cadascú, pel que demane a la ciutadania que s’evite qualsevol contacte en l’àmbit privat que puga suposar l’incompliment de la normativa. El sacrifici que anem a fer ara esperem que siga beneficiós de cara al futur, posant al davant la salut de totes i tots», ha explicat l’alcalde de Xàtiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 14 =