25n
25N
25N

Xàtiva oferirà un cicle de música i patrimoni renaixentista per commemorar el 500 aniversari de la revolta de Germanies

Tres concerts, una conferència i visites guiades de la Ruta Borja completen la proposta que tindrà lloc la setmana vinent

Xàtiva oferirà un cicle de música i patrimoni renaixentista per commemorar el 500 aniversari de la revolta de Germanies
21/10/2020 -

Xàtiva ha organitzat un cicle renaixentista multicultural, en el que es combinarà la música històrica amb l’arquitectura dels diferents espais de la ciutat i el ric patrimoni turístic de Xàtiva, fent partícip al públic assistent de la vinculació amb una esplendorosa etapa renaixentista en la qual destaca la família Borja.
A més a més, el cicle se centrarà en una fita com és el quint centenari de la revolta de les Germanies, tema que protagonitzarà la primera de les cites, el dijous 29 d’octubre (20 h, Casa de Cultura), amb una conferència de Les Germanies a càrrec del professor Amadeu Serra, i on es presentarà el disc de Capella de Ministrers de Carles Magraner.

D’altra banda, seran tres els concerts que s’oferiran al llarg de la setmana vinent. El divendres 30 (Gran Teatre de Xàtiva, 20 h), tindrà lloc el concert familiar «Carmesina i Tirant», a càrrec de Capella de Ministrers, mentre que el dissabte 31 a les 12 hores, a l’església de Sant Feliu, es celebrarà el concert «Tañer de gala» al voltant de Lluys del Milà i a càrrec de Robert Cases. Per últim, el diumenge 1 de novembre a les 12:30 hores a l’església de Sant Pere, Capella de Ministrers oferirà el concert «Germanies. Guerra i pau en el segle XVI». Totes tres cites musicals són amb aforament limitat.

El cicle es completa amb rutes Borja el cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre, des de l’Oficina de Turisme. Les reserves s’han d’efectuar a través de la pàgina web de Xàtiva Turisme.

Altres cites culturals

Xàtiva assolirà altres activitats culturals durant aquesta segona quinzena del mes d’octubre, com ara el concert «Arrels», a càrrec de la Banda Jove de la Primitiva Setabense, que tindrà lloc aquest dissabte 24 d’octubre a les 18 hores al pati de la Casa de Cultura. L’aforament és limitat i la recollida d’invitacions es pot efectuar en la secretaria de la societat, de 17 a 20 hores, de dilluns a divendres.

Una altra activitat, en aquest cas des de la Biblioteca Municipal, se celebrarà el divendres 30 d’octubre a les 18 hores al pati de la Casa de Cultura. Es tracta d’una sessió de contes familiars que porta per nom «Contes de por que fan riure», amb el Gran Jordiet i Josemi Sykes (aforament limitat i recollida d’invitacions a la Biblioteca), mentre que el dijous 29 es presentarà al Centre Cultural de Xàtiva el llibre «Deu poemonstres i una nit de por» de l’escriptora xativina Lorena Cayuela (recollida d’entrades a Casa de Cultura).

Les cites culturals es tanquen amb dues exposicions que comencen el dijous 29 d’octubre. La primera d’elles es titula «Bellesa universal», i es tracta de pintures de Joanfra Tormo que es podran visitar a la primera planta de la Casa de Cultura fins al 15 de novembre. D’altra banda, a la Casa de Cultura i el Museu de Belles Arts, es podrà gaudir fins al 16 de desembre de l’exposició «Rius en l’aire».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 10 =