25n
25N
25N

Xàtiva celebrarà en novembre la I Gala de Teatre faller

La Junta de Govern ha aprovat les bases del concurs, que premiaran la millor representació, el millor actor i la millor actriu de les comissions falleres

Xàtiva celebrarà en novembre la I Gala de Teatre faller
13/10/2020 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest dimarts les bases per al concurs vinculat a la I Gala de Teatre Faller, organitzat per les regidories de Falles i Gran Teatre amb la intenció de reprendre l’activitat festiva i mostrar la cultura del món faller.
Aquesta gala tindrà lloc al Gran Teatre de Xàtiva en la vesprada-nit del 7 de novembre, i podran participar totes les comissions falleres de la ciutat que així ho indiquen de forma expressa. La representació guanyadora obtindrà un premi de 1.000 euros, i hi haurà també un banderí per a la millor actriu, un banderí per al millor actor i un banderí commemoratiu per a tots els participants.
“És moment d’apostar per la cultura, i per això des de la regidoria de Gran Teatre i falles, organitzem al costat de la JLF la primera gala del teatre faller en la que les comissions que participen mostraran els seus dots interpretatives com ho han fet en altres ocasions com ara la Fira d’Agost o les presentacions falleres”, ha manifestat la regidora de Falles i de Gran Teatre Maria Beltrán, qui ha destacat que “es tracta d’una primera edició que podrà convertir-se en una activitat cultural que continue en anys posteriors”.
Les obres teatrals estaran realitzades de forma exclusiva per membres de la mateixa comissió, sent motiu de desqualificació la intervenció d’actors o actrius professionals que no siguen components de la falla en qüestió.
El jurat estarà conformat per tres persones relacionades amb aquest àmbit mitjançant la seua professió, i triades per l’Ajuntament de Xàtiva, sense que cap d’elles pertanya a cap comissió fallera de la ciutat ni a l’executiva de la Junta Local Fallera. Aquest jurat haurà de tenir en compte, especialment, l’esforç d’una comissió en fer representacions en valencià.
L’obra a representar serà un sainet valencià o obra curta, d’una durada màxima de 30 minuts, i la temàtica serà lliure podent tractar-se d’obres originals o adaptacions d’obres ja existents.
Pel que fa a les puntuacions, es tindrà en compte la idea i l’originalitat (25%), la dicció dels actors i actrius i la seua interpretació (40%) i els decorats, l’attrezzo, el vestuari i l’elecció de músiques i aspectes estètics (35%). A més a més, també podran haver-hi punts extraordinaris per aspectes com ara la coreografia i composició de música i la interpretació de cançons en directe, ús correcte de la llengua, ambientació exterior i edició de tríptic o cartell especial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

bombers
bombers
Valencia activa